Der er traditionelt mange mennesker, når jazzen går gennem Nyhavn. PR-foto: Mette Kramer Kristensen
in ,

Nyhavn serverer 13 koncerter ved årets jazzfestival

Et fast holdepunkt i den københavnske jazzfestival her Nyhavns Mindeanker. I år er ingen undtagelse. Der er 13 koncerter ved vandet.

Copenhagen Jazz Festival fejrer sin sæson nummer 40, men i Nyhavn har jazzen spillet siden 1955. Først med navne som Leif Sylvester Petersen, Papa Bue og Freddy Fræk i Nyhavns barer og restauranter, og i de seneste mange år under festivallen, fra en scene ved Mindeankeret.

Siden 2015 har Christian Rohde været kunstnerisk leder og praktisk bagmand for musikken, der primært finansieres af Nyhavns Erhvervsforening, og i år får den et ekstra pift i anledning af jubilæet.

13 koncerter finder sted i jazzugen der starter på fredag 6. juli.

I år en god blanding af traditionel jazz, swing og blues. Årets navne er bl,a Kenn Lending Blues Band, Daimi, Michelle Birkballe, Kansas City Stompers, Mads Mathias, JazzFive, Kjeld Lauritsen og Alice Carreri.

Stor opbakning

»Vi er overordenlig glade for den store opbakning publikum har givet os i de senere år. Vi ved, hvordan opskriften skal være for at få dans og fest i gaden,« siger Christian Rohde Nielsen, der er bevidst om, at det ikke mindst er alle de tilrejsende man spiller for.

»Turisterne skal se det bedste landet formår i de udadvendte jazzgenrer, og derfor skal man spidse sine blyanter når man tilrettelægger et program for netop vores scene.«

Der er to koncerter hver fredag og lørdag i jazzugen samt en koncert hver aften klokken 19 på hverdage, og det er naturligvis ganske gratis.


OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Christian Olsen

Om journalisten Christian Olsen

Jourhavende hos North Media Hovedstaden og journalist på City Avisen. Har beskæftiget sig med lokaljournalistik i København i en årrække. Skriver bl.a. om politik, trafik, byudvikling, kultur og byens liv.

Morgenkaffe i gemt gårdhave

S-tog kører ud i sommeren i ny maling