Fannie Agerschou er med i koordineringsgruppen, der kæmper for at undgå en kopi af Boltens Gård rykke ind i deres hyggelige baggårdsmiljø ved Prins Henriks Skole. Her med sønnen Wilfred på tre år. Foto: Martin Sørensen
in ,

Ked 😭 Like 👍

»Vi er meget åbne for dialog«

PÅ VEJ. Beboerne ved Prins Henriks Skole har lavet en koordineringsgruppe, da de er imod kommunens forslag om nyt bymiljø med cafeer, butikker og barer. De frygter larm og uro i deres hyggelige baggårdsmiljø

Af Heidi Engelund

hee@minby.dk

VÆRNEDAMSVEJ: »Vi er meget kritiske efter mødet 13. juni med Frederiksberg Kommune, og det projekt der blev lagt på bordet i form at et visionsnotat,« fortæller Fannie Agerschou, der bor med sin familie på Gammel Kongevej 91B.

Hun taler om det kommende byområde, der rykker ind på Prins Henriks Skole på Værnedamsvej, når skolen flytter om et par år.

Der er endnu lang tid til, at planerne kører på skinner, derfor har en gruppe beboere ved skolen valgt at lave en koordineringsgruppe for at følge sagen meget tæt.

Fannie Agerschou understreger, at man synes, det er spændende med de nye muligheder for området.

»Vi har allerede holdt to møder i koordineringsgruppen, så alle omkring Den franske Skole er klar over planerne om skolen, og det der forener os er modstanden mod visionsnotatet,« siger hun og fortæller, at omkring 800 borgere bliver berørt af projektet.

Fanny Agerschou er som de andre beboere bekymrede for de visioner, som kommunen lagde frem på mødet.

»Vi er meget kritiske overfor notatet set med naboperspektiv. Det, der ligger i notatet er, at der skal bygges højere og tættere, og vi er den bydel på Frederiksberg, der er allertættest bebygget. Udsigten til mere byggeri i vores baggårdsmiljø er meget problematisk. Og vi er ikke glade for støjen inde i vores baggårdsmiljø, vi er jo ikke Værnedamsvej. Vi er meget skeptiske overfor cafeer og barer i vores baggård,« fortæller hun.

Øget trafik

Listen over beboernes bekymringer stopper dog ikke ved flere cafeer og nye bygninger, de frygter også den øget trafik.

»Den anden del af det er, at det åbner op for mere trafik og partikelforurening. Vi undrer vi os meget over, at Frederiksberg Kommune kan komme med så uambitiøst forslag,« siger hun.

Ifølge visionsnotatet vil området blive bebygget fra 5.600 m2 til 10.300 kvadratmeter.

»Vi ser sagen som en principiel diskussion fra borgernes side. Ofte har vi borgere et valg om at flytte til Frederiksberg, og så undrer vi os, hvad man gerne vil. Vil man have mere støj og bebyggelse eller en grøn kommune, der tager miljøhensyn og prioriterer børnefamilier,« siger hun.

Allerede på mødet 13. juni mødte planerne for Prins Henriks Skoles område stor modstand, og der er også kommet flere indsigtelser til kommunen fra bekymrede borgere.

Visionsnotatets fire ugers høringsperiode er slut, men koordineringsgruppen stopper ikke deres arbejde.

»Vi fortsætter med at holde møder, og vi har også en advokat ind over. Det handler om, at visionsnotatet skal skrottes, og så skal der skabes en ny udvikling med borgerinddragelse.

Det er meget tydeligt, at der allerede er udviklet et bymiljø, men vi er interesseret i en borgerindragelse og har mange gode ideer og vil gerne være med til at udvikle det unikke bymiljø,« siger Fanny Agerschou, der håber på at kommunen vil tage dem med på råd.

Der en ting, som hun meget gerne vil understrege om det kommende byområde overfor politikerne.

»Vi er meget åbne for dialog, og vil meget gerne inddrages, så det er vigtigt at vi ikke fremstår som sure naboer,« siger Fannie Agerschou og fortsætter:

»Vi synes, man skal bibeholde de små åndehuller, mere grønt, plads til børnefamilier og andre kulturelle tilbud. Vores mål er bare en borgerinddragelse, hvor alle ønsker kan komme i spil,« siger Fannie Agerschou.

Forstår bekymringen

Jan E. Jørgensen (V), der er formand for By- og Miljøudvalget, forstår godt borgernes bekymring.

»Naturligvis er man bekymret, når der sker noget nyt i et område. Hvis der var sket det modsatte, at boliger, hotel og butikker skulle afløses af en skole, så var der utvivlsomt også kommet bekymringer. Disse bekymringer skal man komme af med i høringsprocessen, og så lytter vi naturligvis i kommunalbestyrelsen og retter til, hvis vi mener, at det er nødvendigt,« siger han og fortsætter:

»Overordnet tror jeg nu ikke, at man skal bekymre sig. Værnedamsvej er unik, og fremover bliver hele området endnu mere spændende, men det er vigtigt at understrege, at intet er endeligt besluttet endnu,« siger han.

Ny lokalplan skal laves

Borgmester Jørgen Glenthøj (K) fortæller:

»Prins Henriks Skole vil jo gerne flytte fordi skolen ikke længere kan være i de eksisterende bygninger. Når skolen flytter ud, så skal der laves en ny lokalplan. Men så langt er vi ikke endnu. Foreløbigt er der lagt et visionspapir frem for så tidligt som muligt at få naboernes og borgernes input til den videre proces.

Intet er derfor besluttet endnu, men mit personlige udgangspunkt er, at ingen kan være tjent med et larmende byrum midt inde i et gårdmiljø,« siger han.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Heidi Engelund

Om journalisten Heidi Engelund

Jeg er journalist på Frederiksberg Bladet, og er altid glad for at skrive om det lokale, stort og småt, rundt omkring på Frederiksberg. Har du et godt tip, så er du altid velkommen til at maile til mig på hee@minby.dk

Dragør tættere på at blive verdensarv

Borgernes vagthund siden 2004