VACCINATION PÅ VANLØSE SKOLE. FOTO: KØBENHAVNS KOMMUNE.
in ,

Gratis HPV-vaccination på udvalgte skoler

Der tilbydes gratis HPV-vaccination til pigerne i 6. klasse på fire amagerkanske skoler. Meget få piger i Danmark får vaccinen, selv om den er gratis og kan forebygge 90 procent af alle tilfælde af livmoderhalskræft.

KØBENHAVN: Københavns Kommune tilbyder gratis HPV-vaccination til pigerne i 6. klasse på Lergravsparkens Skole, Dyveke Skole, Sankt Annæ Skole og Amager International School, hvor pigerne vaccineres enkeltvis i et særskilt lokale af sygeplejersker fra Danske Lægers Vaccinations Service, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Fire andre københavnske skoler har tidligere fået tilbuddet, som er udsendt til alle forældre med piger i 6. klasse via e-boks og er oversat til arabisk, urdu og somali.

Københavns Kommune oplyser i pressemeddelelsen, at meget få piger i Danmark får HPV-vaccinen, selv om den er gratis og kan forebygge 90 procent af alle tilfælde af livmoderhalskræft. I de seneste år er antallet af piger, der får HPV-vaccinen, faldet markant. 62 procent af pigerne fra årgang 2001 blev vaccineret, men kun 48 procent af årgang 2003. Langt flere piger vaccineres mod HPV i lande, vi typisk sammenligner os med. For årgang 2003 er tallet 87 procent i Storbritannien, 84 procent i Norge og 73 procent i Sverige. I både Storbritannien og Norge vaccineres pigerne mod HPV på deres skole.

Danmark har den højeste forekomst af livmoderhalskræft i Norden. Hver dag rammes en kvinde af livmoderhalskræft i Danmark. Hvert år dør 100 danske kvinder af sygdommen.    /haj

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

Hanne Bjørton

Om journalisten Hanne Bjørton

Journalist på Amager Bladet siden 2005. Jeg skriver om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

Magasins fabrik i Landskronagade

Vind billetter til Flashdance i Operaen