Dragørs borgmester Eik Dahl Bidstrup og formand for Beboerforeningen for Dragør Gamle By, Hanne Bacher Bendtsen, modtog prisen af prins Joachim i gallasalen i Christian VIII¿s palæ på Amalienborg. Nummer to fra højre er formand for Europa Nostra Danmark, Erik Vind. Foto: Dan Møller
in ,

Dragør hædres for at værne om sin kulturarv

PRISUDDELING. Dragør Kommune og byens borgere modtog i tirsdags Prins Henriks danske Europa Nostra pris, som hvert år gives til en person eller organisation, der udmærker sig ved at støtte kulturarven i Danmark.

Af Hanne Bjørton

hab@minby.dk

AMALIENBORG: Formand for Beboerforeningen for Dragør Gamle By, Hanne Bacher Bendtsen, og Dragørs borgmester Eik Dahl Bidstrup modtog i tirsdags Prins Henriks danske Europa Nostra pris, der hvert år uddeles til en person eller organisation, som støtter kulturarven i Danmark,

Prins Henrik var i en årrække præsident og protektor for moderorganisationen Europa Nostra i Haag, og ønskede herefter at uddele en dansk pris i Europa Nostra-regi.

Prisen blev uddelt første gang i 2008, og efter prins Henrik døde i februar i år, har sønnen prins Joachim overtaget opgaven som protektor for prisen.

Steder med sjæl

Overrækkelsen foregik på Amalienborg slot. Prins Joachim motiverede prisen og roste blandt andet Dragørs stærke lokale fællesskab mellem byplanlæggere, politikere og borgere om at værne om den lokale kulturarv.

»Lokal kulturarv er steder med sjæl. Det er ikke så tit prangende – her bor folk, og derfor fortæller stedet om folk, der boede her før, folk der bor her nu og om fremtidens beboere. Og så har byen ikke karakter af et museum,« sagde prins Joachim blandt andet.

»Denne flotte pris er en anerkendelse af Dragør Beboerforenings arbejde, herunder vores mange ildsjæle, som arbejder for at fremme sammenhængskraften og den helt unikke arkitektoniske og kulturelle arv, som vi har i kommunen. Og så må vi ikke glemme de enkelte husejere, der, med hjælp fra dygtige lokale håndværkere, har ydet deres store bidrag til bevaringen gennem tiderne,« sagde Hanne Bacher Bendtsen i en takketale.

Borgmester Eik Dahl Bidstrup takkede også for prisen:

»Byen i dag er gammel, men fungerer som en levende, moderne by, hvor man hele tiden er bevidst om at tilpasse det nye til det gamle. Med denne pris anerkendes dette arbejde på fornem vis,« sagde Eik Dahl Bidstrup blandt andet.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Loading…

Hanne Bjørton

Om journalisten Hanne Bjørton

Journalist på Amager Bladet siden 2005. Jeg skriver om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

Fra værtshus til vinbar

Magasins fabrik i Landskronagade