I Hans Egedes er ikke gudstjeneste frem til 5. august. Til gengæld er fælles morgenmad om søndagen. Arkivfoto.
in ,

Fra værtshus til vinbar

Pasteur: I mere end 130 år lå værtshuset Café Røde Lygte på Trianglen. Det lukkede i sommeren 2016, og året efter flyttede vinbaren Pasteur ind, skabt af Lasse Kruse og Anders Gisselbæk.

Den har for nylig haft et års jubilæum. Pasteur er opkaldt efter biologen Louis Pasteur, der var uddannet indenfor fysik og kemi og boede i landsbyen Arbois.

Pasteur arbejdede med gæringsprocesser og bidrog væsentligt til at fastslå, at gæringen under alkoholfremstillingen skyldes gærceller, og at mælkesyrning skyldtes bakterier. Vinbaren oplyser, at de har valgt at arbejde med vinbønder, som arbejder med naturens egne gærceller, der sidder på druens skind. Det ser de som respekt og pagt med naturen.

Pasteur serverer især vin fra regionen Jura, der ligger i Frankrig tæt op ad den schweiziske grænse. thof

 

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Thomas Frederiksen

Written by Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

Sort røg fra Prøvestenen

Dragør hædres for at værne om sin kulturarv