Googles digitale læringshus på Nørrebrogade har været udsat for hærværk natten til torsdag. Foto: Simon Reenberg
in ,

Like 👍

Efter seks uger: Ruder smadret hos Google

Da medarbejderne i Googles digitale læringshus kom på arbejde torsdag morgen, var flere ruder smadret i deres nyåbnede butik på Nørrebrogade.

“Det skete, før personalet var mødt ind, så vi formoder, at det har været natten til torsdag,” siger Marlene Cortsen, som er ansvarlig for Det Digitale Læringshus.

“Medarbejderne er kede af det, det er ikke sjov, at folk kaster sten ind af vinduet på ens arbejdsplads,” siger hun.

Det er første gang, at Googles digitale læringshus har fået smadret ruder, siden de åbnede huset 18. maj i år.

“Vi er blevet godt modtaget på Nørrebro, folk er glade, og vi får positiv feedback, så vi har ingen grund til at tro, at det her skulle ske igen,” siger Marlene Cortsen.

Nørrebro Nordvest Bladet har flere gange beskrevet, hvordan andre butikker på Nørrebrogade har været plaget af massivt hærværk i år.

En restaurant har fået gitter for vinduerne, mens en anden har fået videoovervågning efter gentagne gange at være mødt ind til smadrede ruder.

Google regner dog ikke med at gøre noget for at undgå mere hærværk.

“Vi fikser selvfølgelig de smadrede ruder, men vi gør ikke noget ekstra. Det er et enkeltstående tilfælde, og vi regner ikke med, at det sker igen,” forklarer Marlene Cortsen og fortsætter:

“Det ville være ærgerligt at barrikadere huset. Det er et hus for alle, og alle skal kunne komme her,” siger hun.

Både politi og andre butikker, som har været udsat for hærværk, siger, at de ikke ved, hvem der gør det. Google siger ligeledes, at de heller ikke ved, hvem der står bag, og de har meldt episoden til politiet.

Googles læringshus tilbyder i samarbejde med Københavns Kommune og at løfte danskernes digitale evner. Det har 1500 danskere gjort brug af indtil videre.

Vi forsøger i øjeblikket at få kontakt til Nørrebros nærpoliti for at spørge dem, om de ved mere.


OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Simon Reenberg

Om journalisten Simon Reenberg

Jeg er ansvarlig for minby.dk og Facebook-siden af samme navn. Har du et tip til en god historie i København, så skriv til mig på info@minby.dk.

Nyt loppemarked på Hans Knudsens Plads

Student. Clara fik hue på