Reglen skal kun gælde for kommunale bygninger, busstoppesteder og andre kommunalt ejede ting i bybilledet.
in ,

DEBAT: Københavns Kommune skal ikke sælge umulige kropsidealer

…Debat

Astrid Aller (SF)

Københavns Borgerrepræsentation

KULTUR: Torsdag aften vedtog vi i Borgerrepræsentationen et forslag om, at de ansigter og kroppe, vi fremover ser på kommunens reklamestandere skal være ærlige.

Der skal simpelthen stå på billedet, om modellen har været en tur gennem billedbehandling, så de for eksempel er gjort tyndere, før det endte i det offentlige rum.

Forslaget er blevet kritiseret for at undervurdere københavnernes kritiske sans. Kan de ikke selv regne ud, at det, de ser på reklamerne, ikke er virkeligheden?

Jeg tror ikke, den gennemsnitlige københavner er hverken ukritisk eller dum. Men jeg ved, at statistikkerne taler et tydeligt sprog. I 2014 viste en stor undersøgelse, at hver fjerde skoleelev over 11 år er på slankekur.

Hver dag får børn, unge og voksne gennem et utal af kanaler at vide at de er for store, for grimme, forkerte. Vi bliver præsenteret for en normal, som er uopnåelig.

Den amerikanske supermodel Cindy Crawford sagde engang i et interview om livet som model ”I wish I looked like Cindy Crawford”. For den normal, vi lever med, er så langt fra virkeligheden, at selv supermodellerne ikke kan genkende sig selv efter retoucheringen.

Reklamerne på kommunens reklamesøjler er naturligvis en dråbe i et ocean. Men de er et godt sted at starte. Københavns Kommune skal ikke være med til at sælge uopnåelige kropsidealer.

Vi skal ikke være del af det marked, som presser især de unge på selvværdet for at sælge flere produkter. Vi kan ikke ændre reklamebranchen.

Men vi kan nægte selv at lægge reklamestandere til de løgne, de retoucherede billeder fortæller.

 

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Simon Reenberg

Written by Simon Reenberg

Journalist på Nørrebro Nordvest Bladet. Jeg brænder særligt for den gode nyhedshistorie, og jeg forsøger også at starte nogle konstruktive debatter mellem borgerne, som forhåbentlig kan være med til at udvikle vores bydele. Følg Nørrebro Nordvest Bladet på Facebook, hvis du vil deltage.

Bandeproblemer har gjort os mere utrygge

Morgenmad i stedet for gudstjeneste