Selveste Egon Olsen, lige uden for hoveddøren. Foto: AAB
in ,

Like 👍

Olsen Banden set i Lybækgade

SUNDBYØSTER: Egon Olsens kontrafej og andre billeder fra Olsen Banden-universet er dukket op i en opgang i Lybækgade.

Det er de, fordi BMF-Fonden og Malerforbundet i 2016 havde en landsdækkende konkurrence for malerskolernes lærlinge om forslag til udsmykning af en trappeopgang. Det vindende projekt skulle realiseres i en opgang i Boligforeningen AAB.

Projektets vinder blev pop-artkunst med et Olsen Banden-tema af de to malerelever Kenneth Strunge Andersen og Thommy Høy Jacobsen fra Syddansk Erhvervsskole i Vejle (SDE).

De to elever blev enige om, at temaet skulle være Olsen Banden, og de skabte derefter fem motiver til opgangen med klassiske elementer fra de kendte Erik Balling-film.

Dommerkomiteen – med den anerkendte kunstner Bjørn Nørgaard som hoveddommer – besluttede, at de to SDE-elever skulle have 1. pladsen i konkurrencen og præmien på 15.000 kroner.

Men det var også en del af gevinsten, at vinderforslaget blev realiseret, og det er nu sket i en opgang hos Boligforeningen AAB’s afdeling 15, der ligger i Lybækgade.

BMF-Fonden, der har sine midler fra salget af det tidligere Byggeriets Malerfirma, har finansieret gennemførelsen af konkurrencen og det efterfølgende projekt, som derfor ikke har kostet boligafdelingen noget.     /haj

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Loading…

Hanne Bjørton

Om journalisten Hanne Bjørton

Journalist på Amager Bladet siden 2005. Jeg skriver om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

Roser rejser sig i Store Kongensgade

Lokaludvalg vil redde cafe for psykisk sårbare