Et stort stykke af et af lindetræerne i Kongens Have knækkede af sidste tirsdag. Foto: Simon Reenberg
in ,

Lindetræ knækkede i Kongens Have

NATUR. Et tilsyneladende sundt træ kollapsede pludselig i vinden. »Vi gør alt, hvad der står i vores magt, for at det ikke kan ske,« siger enhedschef.

KNÆK: Et område i Kongens Have måtte sidste tirsdag spærres af, da et af de gamle allétræer knækkede, og en stor del af stammen væltede ned i haven.

Lindetræets kollaps kommer bag på enhedschef i Slots- og Kulturstyrelsen, Niels Mellergaard, der har det overordnede ansvar for Kongens Have.

»Vi har et meget detaljeret program for at inspicere træerne, og vi gør alt, hvad der står i vores magt, for at det ikke kan ske,« siger Niels Mellergaard.

»Træet har overhovedet ikke vist tegn på at have det dårligt. Træerne i Kongens Have bliver inspiceret årligt, og der har ingen tegn været på, at det var ved at kollapse,« siger Niels Mellergaard.

Heller ikke fra den entreprenør, der klipper træerne og med lifte er oppe i selve trækonerne, har der været afrapportering om, at træet skulle have det dårligt.

»Men det er gamle træer og naturmateriale, vi har med at gøre. Og i dette tilfælde har naturen spillet os et puds. Det var et kraftigt blæsevejr med kastevinde, og det har givetvis været årsagen,« vurderer Niels Mellergaard.

»Det er meget uheldigt, men heldigvis kom ingen til skade,« siger chefen for de kongelige haver.

Fulgt til punkt og prikke

I 2009 blev en person dræbt, da et bøgetræ væltede i Fælledparken. Siden har der været en domspraksis for, hvad man som forvalter skal foretage sig for at imødegå lignende episoder, fortæller Niels Mellergaard.

»De retningslinjer følger vi til punkt og prikke,« siger enhedschefen, der ikke mener, at man skal være nervøs for at tage en tur i Kongens Have.

»Man kan sige, at dette træ havde det lidt som humlebien, der ikke vidste, den kunne flyve. Det vidste ikke, at det ikke kunne holde sig oprejst,« siger Niels Mellergaard.


OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Loading…

Christian Olsen

Om journalisten Christian Olsen

Jourhavende hos North Media Hovedstaden og journalist på City Avisen. Har beskæftiget sig med lokaljournalistik i København i en årrække. Skriver bl.a. om politik, trafik, byudvikling, kultur og byens liv.

Supermarked på Fisketorvet lukket på grund af skadedyr

Besejrede ni barske Tour-bjerge