Lokalplanområdet er omkranset af en stiplet linje i øverste højre hjørne af illustrationen fra Københavns Kommune.
in , ,

Erhvervsbyggegrund skal rumme flere boliger

LOKALPLAN GODKENDT. Der kommer flere boliger – også flere almene boliger – samt en kommunal daginstitution i et byggefelt nord for Ørestad Streethal. Byggegrunden skulle ellers oprindeligt have rummet mere erhvervsbyggeri.

Af Hanne Bjørton

hab@minby.dk

ØRESTAD: Før var det udlagt til blot at rumme 10 procent boliger, men i torsdags godkendte Københavns Borgerrepræsentation en lokalplan for et areal lige nord for Ørestad Streethal, som øger andelen af boliger i byggefeltet til 40 procent.

Det er grundejeren, AP Pension A/S, som har ønsket at veksle noget af pladsen på byggegrunden fra erhvervsbyggeri til boligbyggeri.

Da Borgerrepræsentationen i november 2017 besluttede at sende lokalplanforslaget i høring, var både Radikale Venstre, Venstre, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti bekymrede for, om Ørestad Skole, der i flere år har døjet med pladsproblemer, kan rumme endnu flere elever, hvis antallet af boliger i Ørestad City skrues op, ud over det allerede planlagte.

Også plads til institution

Økonomiforvaltningen har siden oplyst, at udvidelsen svarer til maksimalt 200 nye boliger, svarende til to-tre procent i forhold til den nuværende boligprognose. Det øger presset på skolekapaciteten i området, men forventes ikke at gøre en betydelig forskel.

Ydermere giver lokalplanforslaget mulighed for at opføre en ti gruppers daginstitution, og det er der også et stort behov for. Derfor er modstanden efter høringsperioden svundet ind, og C var torsdag alene med sin protokolbemærkning:

»Vi er imod at konvertere erhvervsarealer til boliger, når der i forvejen ikke er plads til områdets børn, som køres i skole uden for skoledistriktet,« hedder det fra Konservative.

Flere almene boliger

Lokalplanforslaget muliggør byggeri på op til 33 meter (en meter højere end den oprindelige lokalplan) med begrænsning mod nordvest og 30 meter i det sydvestlige hjørne.

Både borgere og Amager Vest Lokaludvalg har i høringssvarene været bekymrede for, om den øgede bygningshøjde vil give flere skyggegener.

Teknik- og miljøforvaltningen svarer i sagsmaterialet, at bygningshøjden på en meter i forhold til den gældende lokalplan alene vil betyde begrænsede skyggevirkninger i det tidlige forår og ikke i sommerperioden.

Lokalplanen stiller krav om, at minimum 25 procent af de kommende nye boliger skal være almene boliger.

Økonomiforvaltningen skønner, at gennemførelse af projektet efter den nye lokalplan med flere boliger og mindre erhvervsbyggeri vil give cirka 0,5 millioner kommunale skatteindtægter (2012-priser) færre årligt, end hvis den oprindelige lokalplan var gennemført.

Og der bliver cirka 400 færre arbejdspladser, end hvis området havde den tidligere fordeling mellem boliger og erhverv.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Hanne Bjørton

Om journalisten Hanne Bjørton

Journalist på Amager Bladet siden 2005. Jeg skriver om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

Foreslår familie flytter til Vibenshus

Mariendalshallens uderum har fået en makeover