MIN UGE I VANLØSE: Karsten Kjems

 

MANDAG Startede dagen i min have med min morgen kop kaffe i min køkkenhave, hvor jeg sammen med rabarberne, ribsene og stikkelsbærene vågner til solens stråler i mit ansigt mens min hund Konrad, spiser sin morgenmad. Det er min børnefri uge, så jeg har ikke så travlt med at aflevere børn i denne uge. Jeg blev skilt for fem år siden fra mine børns mor, og bor i dag alene i mit hus på Lindehøjen sammen med mine 3 børn Hugo på 18, Buster 12 og Roberta på 7, hvor Hugo bor hos mig fuld tid mens de to små skifter 7/7 mellem mig og deres mor.

Jeg er født og opvokset i Vanløse og bor i mit barndomshjem – faktisk købte min farfar huset tilbage i 1946, hvorefter mine forældre købte det i 1972. Min forældre døde begge af cancer i 2002, hvor jeg så købte huset ud af boet af mine to søskende. Så mine børn er 4. generation i huset.

Min far Svend-Erik Nørregaard var også jazztrommeslager, havde studie i huset, så jeg er vokset op i et hjem og miljø, hvor der altid var meget musik, sjove fester, hvor cigaretterne ikke kun lugtede af tobak. Så derfor falder det mig naturligt ind at invitere mennesker til den helt unikke stemning der er, når man oplever live musik i private hjem

 

TIRSDAG Dagen starter med besøg i haven af rottemanden fra Københavns Kommune, der kommer for at sætte to rottekasser i mine have, fordi jeg forleden så en rotte fare gennem haven. Kan ikke lade være med at tænke på bogen ’Rotter og skilsmisse’, og om det er et tegn … som Lasse Laursen skriver i sin bog: »De to ulykker var ikke tilfældigt sammentræf – de kan mærke den slags. For rotten er ikke et rigtigt dyr. Rotten er en dæmon. En slags djævelsk spejlbillede af selve civilisationen. Hvor vi er, er de.«

Jeg trøster mig selv ved, at jeg selv føler jeg er kommet godt videre efter min skilsmisse. Selvom det nu er fem år siden, jeg blev skilt og stadig er single, men at jeg har fundet mig OK til rette i livet …

Dagens arbejde starter med et møde på en Café Maude på Frederiksberg. Jeg ville ønske, der var nogle flere hyggelige og æstetiske cafeer i Vanløse, for så ville jeg med glæde kunne holde møder i mit eget nabolag. Jeg håber at der er nogle modige caféejere, som tør at udfordre Jernbane Allé med en af slagsen, så vi ikke kun har Burger King og Dominos m.m.

Efter arbejder tager jeg fra Lindehøjen op og træner i Fitness World Kronen. Efter dagens træning, trænger det evindelige spørgsmål sig på, hvad skal jeg spise til aftensmad… Jeg er slem til ikke at gide at lave aftensmad, når jeg er alene, men i dag tager jeg i Netto, lufter Konrad på vejen, som elsker at hjælpe med at bære varerne med hjem fra byen. Køber lidt salat og kød, Konrad bærer salaten, kødet smider jeg på grillen og indtager måltidet i den skønne aftensol i mine have, mens Konrad ivrigt inspicerer haven i håb om at måske at finde den rotte, han ikke nakkede forleden …

 

ONSDAG I dag skal jeg afholde endnu en lowficoncert i min stue med pianisten Jesper René, der spiller Debussy.

I aften er der udsolgt, og der kommer 35 personer i mine stuer, som har købt en billet, hvor jeg kun kender fem af dem – en del af dem er fra Vanløse, som så mit opslag i vores ’Vi elsker Vanløse- FB gruppe’. Resten er forskellige musikelskere, som nyder det intime format som det er at oplev musik i private rammer. Det bliver superhyggeligt, ikke mindst fordi forretningen Vores Marked laver en lille vinsmagning inden koncerten med nogle udsøgte franske vine, og jeg serverer lidt brød og snack til også… GLÆDER MIG!!

 

TORSDAG Aarrgh… vågner lidt tør i munden… Glemte vist at spytte ud til gårsdagens vin-smagning. … Men sikke en aften.. super smuk musik og intim stemning. Tager en kaffe og går en tur med Konrad i Grøndalsparken og tager et par armhævninger i fitnessstativerne i håb om at få det lidt bedre – men uden held. Hjemme igen – tager en Nespresso kaffe mere, sætter den sidste opvask over med glas efter koncerten i går, og så cykler jeg ellers ud på lowfikontoret på Østerbro. I aften skal min nabo og musiker Marcus Winther-John afholde sin første lowficoncert i aften. Glæder mig til at opleve den og håber det bliver en succes.

 

FREDAG Aftenens koncert hos min nabo gik super godt. Stående applaus og fuldt hus. Bliver sgu så glad og stolt, når det jeg brænder for, giver så meget mening og livsglæde for andre.

Her til morgen skal jeg afholde en lydbranding workshop for min nye kunde, som netop at har bestilt en lydidentitet, så jeg har arbejdet hårdt hele ugen og sent i går for at få min præsentation på plads. Altid lidt nervøs inden jeg skal ud og lave workshop. Lidt lige som inden jeg skal spille et job. Heldigvis gik workshoppen super, og jeg skal nu videre til sommerfest hos reklamebureauet GORM agency på Nørrebro, hvor jeg også arbejder som freelance strategisk marketing konsulent… Vi spiser en super lækker middag på Tribeca, super hyggeligt, men puha, kan godt mærke, at det nu er 3. dag i træk hvor jeg ude, og lige får et glas vin. Må tage en rolig weekend og indhente den forsømte søvn.

 

LØRDAG Starter som regel min lørdag formiddag med flow-yoga i Fitness World i Valby. Resten af dagen slapper jeg af i min have, nyder solen, læser bog, inden jeg om aftenen tager ud til min veninde i Birkerød for at fejre sankthans med lidt mad og gå tur med Konrad i skoven… Passer mig fint med en stille og rolig aften.

 

SØNDAG Vågner som sædvanligt tidligt og tager en yogatime klokken 10, hvorefter jeg henter mine børn hos deres mor, som bor i NV. Ungerne skal være hos mig de næste 7 dage, inden de tager på ferie med deres mor 14 dage… Jeg savner det at være i en familie og kunne være fælles om livet og børnene i det daglige… Måske fordi jeg selv er opvokset i en kernefamilie og ikke rigtig kender til andre former… Måske fordi jeg endnu ikke har fundet en ny kærlighed og kæreste som jeg kan dele livet med. Nå, nu skal jeg hente de to yngste, som netop har været til klaver, mens jeg har siddet på Joe & The juice i Kronen og skrevet dette… Ville være fedt med flere juicebarer eller cafeer i Vanløse. Måske skulle jeg selv åbne en? Med live musik hmm… Nej ikke flere projekter lige nu.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Bandeproblemer har gjort os mere utrygge

På hjul. 17 elever fra Ungdomsskolen cykler til Paris med afgang fra Frederiksberg 1. juli.