Vanløse fik i sommer sin egen byttestation på Helga Larsens Plads. Her kan man bytte bøger, tøj og sko, og stationen er lavet af bæredygtige materialer af cirkusdirektøren i Cirkus Panik. Arkivfoto: Dan Møller

Elsker 😍 Like 👍

Byttestation med noget panik

Vanløse Byttestation blev indviet onsdag med masser af byttelystne borgere og en smule muzak fra Cirkus Panik, der har stået for at bygge stationen af genbrugsmaterialer.

Af Anja Berth

abe@minby.dk

Cirkus Panik ikke bare leverede underlægningsmusikken, da Vanløses første Byttestation blev indviet onsdag på Helga Larsens Plads. Det er også direktøren for det hele, Poul Steen fra Cirkus Panik, der af genbrugsmaterialer har skabt det lille hus med vinduer og hylder, hvor vanløseborgerne døgnet rundt kan gå ned og hente brugte skåle, fade, herretøj og cykelklokker.

Ide fra Vanløse

Det er Vanløse Lokaludvalg i samarbejde med teknik- og miljøforvaltningen i Københavns Kommune, der har stået for at få en byttestation til Vanløse. Ideen kommer fra Vesterbro, som er den første bydel i København, der med succes har åbnet en byttestation.

Lokaludvalget i Vanløse og teknik- og miljøforvaltningen har været fælles om projektet til 35.000 kroner. Det er direktør i Cirkus Panik, Poul Steen, der har stået for at udarbejde det arkitektoniske lille hus.

Han har fået alle materialer fra naboer på Skjulhøj Alle samt overskud fra – blot manglede der vinduer. En dag kørte han forbi Rentemestervej og så dat en ejendom skulle have Han spurgte håndværkerne, om han måtte få de gamle og det måtte han gerne – de skar dem oven i købet til så han lige kunne smække dem i huset.

Der Freddy Christiansen, der tidligere har siddet i Vanløse Lokaludvalg, men nu sidder i arbejdsgruppen for teknik og miljø, der har været primus motor for at få en byttestation til Vanløse.

»Jeg håber rigtig meget det kan give noget liv til pladsen her, og så glæder det mig hvis vanløseborgerne kan bruge hinandens ting.«

Vanløse Byttestation er åbent døgnet rundt, og man kan både finde ’nye’ ting samt komme af med sine gamle gryder og aflagte sko.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

En bid af Roskildevej ensrettes resten af året

Bandeproblemer har gjort os mere utrygge