En af borgerne, der var fobi, var Anne Kjærsgaard Larsen, der havde masser af gamle ting. Det er Poul Steen har stået for designet og udførslen af byttestationen. Foto: Dan Møller
in ,

Elsker 😍 Like 👍

Byttestation med noget panik

Vanløse Byttestation blev indviet onsdag med masser af byttelystne borgere og en smule muzak fra Cirkus Panik, der har stået for at bygge stationen af genbrugsmaterialer.

Af Anja Berth

abe@minby.dk

Cirkus Panik ikke bare leverede underlægningsmusikken, da Vanløses første Byttestation blev indviet onsdag på Helga Larsens Plads. Det er også direktøren for det hele, Poul Steen fra Cirkus Panik, der af genbrugsmaterialer har skabt det lille hus med vinduer og hylder, hvor vanløseborgerne døgnet rundt kan gå ned og hente brugte skåle, fade, herretøj og cykelklokker.

Ide fra Vanløse

Det er Vanløse Lokaludvalg i samarbejde med teknik- og miljøforvaltningen i Københavns Kommune, der har stået for at få en byttestation til Vanløse. Ideen kommer fra Vesterbro, som er den første bydel i København, der med succes har åbnet en byttestation.

Lokaludvalget i Vanløse og teknik- og miljøforvaltningen har været fælles om projektet til 35.000 kroner. Det er direktør i Cirkus Panik, Poul Steen, der har stået for at udarbejde det arkitektoniske lille hus.

Han har fået alle materialer fra naboer på Skjulhøj Alle samt overskud fra – blot manglede der vinduer. En dag kørte han forbi Rentemestervej og så dat en ejendom skulle have Han spurgte håndværkerne, om han måtte få de gamle og det måtte han gerne – de skar dem oven i købet til så han lige kunne smække dem i huset.

Der Freddy Christiansen, der tidligere har siddet i Vanløse Lokaludvalg, men nu sidder i arbejdsgruppen for teknik og miljø, der har været primus motor for at få en byttestation til Vanløse.

»Jeg håber rigtig meget det kan give noget liv til pladsen her, og så glæder det mig hvis vanløseborgerne kan bruge hinandens ting.«

Vanløse Byttestation er åbent døgnet rundt, og man kan både finde ’nye’ ting samt komme af med sine gamle gryder og aflagte sko.

Anja Berth

Om journalisten Anja Berth

46 år, bor i København. Journalist siden 2000 - københavnerjournalist siden 2007. Skriver om mennesker, byudvikling, vejarbejde, skoler og børn. Og alt det andet. Ansvar for Vanløse Bladet og skriver fælleshistorier for de øvrige københavnske lokalaviser.

En bid af Roskildevej ensrettes resten af året

Bandeproblemer har gjort os mere utrygge