Jan Jeppesen har lavet lokalavis siden han var 15 år og været redaktør i 30 år, så det er en erfaren herre, der nu er chefredaktør for Hovedstadens Mediehus. Foto: Martin Sørensen

Haha 😆

“Uden ugeaviser visner det lokale demokrati”

Jan Jeppesen er netop blevet ny chefredaktør for de københavnske lokalaviser.

Af Anja Berth

abe@minby.dk

Hjemme i parcelhuset i Dragør er det hustruen, Pia, der smækker hylder op med boremaskine og rawplugs eller skifter blandingsbatteriet, når det er kalket til. Til gengæld klipper han hæk og slår græs.

Jan Jeppesen er 55 år og har netop sat sig i spidsen for de københavnske ugeaviser efter en organisationsændring. Her fra 16. Sal i Codanhus, hvor Hovedstadens Mediehus hører til, har han fået ansvaret for otte københavnske ugeaviser og Frederiksberg Bladet.

Jan Jeppesen begyndte som sportsreporter som 15 årig på Amagerposten – først som frivillig og ihærdig skribent, som hver søndag troligt noterede flittigt fra de lokale kampe og cyklede ned til avisen og lagde indlægget i postkassen. Efter noget tid begyndte de at optage hans referater og efter en årrække blev han tilbudt fast stilling. Nogle år efter ringede konkurrenten Amager Bladet, hvor han blev fastansat journalist. Og som kun 25-årig blev han tilbudt en chefstilling på Amager Bladet, hvor han har været siden, og nu har han de øvrige lokalaviser under sine vinger.

Han er født og opvokset i Kastrup og siden Sundby og Tårnby og bor nu i Dragør, hvor katten Sigurd også har fast plads i sofaen.

Vild med det lokale

Som redaktør på Amager Bladet har han flere gange vist, at lokalaviser har sin berettigelse. Som dengang ingen havde bemærket, at politikerne i Borgerrepræsentationen havde godkendt skolebyggeri på Benzinøen, og Amager Bladet kunne dokumentere at byggeriet ville være en skandale, hvis der udbrød eksplosion. Og da han havde en 16-årig erhvervspraktikant, der en morgen mødte ind og sagde ’FUCK – min bus var der ikke, bare nogen havde skrevet om, at linjen var nedlagt’. Det havde ’nogen’ også, han havde bare ikke set det.

»Jeg sagde til ham, at hvis han var ligeglad med sit lokale kvarter og buslinjer, så kunne han bare fortsætte med at læse eb.dk og ikke lokalaviser. Men det viser, at vi har en kæmpe berettigelse og er en guide til folks hverdag hvad enten det er politik, buslinjer eller kultur, »siger Jan Jeppesen.

Han glæder sig til sammen med ’et imponerende dedikeret hold af medarbejdere’ at løfte de lokale ugeaviser med dagsordensættende nyheder og væsentlige artikler om livet i lokalmiljøet.

»Hele mediebranchen har en stor udfordring, men vi har en hamrende vigtig rolle, og jeg tror, at uden den lokale ugeavis dør det lokale demokrati,« siger Jan Jeppesen.

Når han ikke laver avis, spiller han golf, men han har med egne ord ’kun’ handicap 27 og ville ønske, det var lidt bedre.

»Enten træner jeg ikke nok – eller også har jeg bare ikke talentet.«

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

Kedsomhed førte til Folkemødet

En bid af Roskildevej ensrettes resten af året