Ingrid Aalling Wolff er ikke meget hjemme for tiden. Hun er ved at lave projektopgave, og så har hun fået arbejde i det lokale pizzeria. Hun blev konfirmeret 28. april, men festen skal holdes på lørdag, hvor venner og familie kommer hjem i haven. Foto: Dan Møller

Like 👍

Kedsomhed førte til Folkemødet

15-årige Ingrid Aalling Wolff fra Katrinedals Skole tog egenhændigt initiativ til at hele årgangen kunne komme med på Folkemødet på Bornholm. Men idéen opstod, fordi hun kedede sig…

Af Anja Berth

abe@minby.dk

Nogen siger, at kedsomhed er roden til alt ondt, men for Ingrid Aalling Wolff var kedsomhed vejen til Folkemødet på Bornholm i selskab med kammerater fra 8. klasse på Katrinedals Skole.

I flere år har Ingrid sammen med sin mor, far og lillebror været på Folkemødet på Bornholm. Men sidste år skulle lillebroren Villads hjem et par dage før, og Ingrid begyndte at kede sig bravt.

»Mine forældre var rundt til alle mulige arrangementer, og jeg var mest nede at bade, i teltet og sad med min telefon,« siger Ingrid, der ville ønske at hun havde haft en veninde med på Bornholm.

Da familien kom hjem igen begynde ideen med at få hele årgangen med til folkemødet.

»Jeg tænkte, at vi kunne få en ekstra lejrskole og synes det ville være fedt at få hele årgangen med. Min far sagde, at det skulle jeg nok ikke regne med, men jeg tænkte, det skal han da ikke bestemme,« siger Ingrid og smiler, så de blå øjne funkler under det lyse pandehår.

Kæmpede for ideen

Stædig som hun er, brugte hun sommerferien på at lave en powerpoint og begyndte at undersøge muligheder for transport, overnatning og mad på folkemødet.

Blandt andet fandt hun ud af, at DSB gav gratis transport og hun undersøgte mulighederne for at sove gratis på campen på Folkemødet.

Da hun viste planerne for først læreren og siden ledelsen på skolen var de begejstrede for planerne, og overtog programmet. Men det var Ingrids idé.

»Jeg er helt vildt glad for det og stolt over, at det lykkedes, og jeg håber, at der kommer flere arrangementer for unge der over,« siger Ingrid, der selv var mest begejstret for #metoo-debatten på Folkemødet, hvor mange unge fra skolen var med som deltagere.

De 77 elever og lærere fra skolen tog af sted onsdag til fredag under Folkemødet, og bagefter tog Ingrid selv ned til sin farfar og farmor, der bor i Aakirkeby.

Til næste år regner hun ikke med at tage til Folkemødet, da hun skal til eksamen, men hun håber på at komme derhen med venner og veninder om nogle år.

Hjemme i villaen i Vanløse med miniatureudgaver af Eiffeltårnet, retroplakater fra Frederiksberg Svømmehal, og loftshøje reoler proppet med bøger om demokrati og politik bliver der ofte diskuteret brandvarme emner og i skolen er det samfundsfag, der hitter.

»Jeg synes, at det er enormt vigtigt at tage stilling og være med til at bestemme og mene noget. Jeg bliver faktisk lidt irriteret over dem, der bare siger, at det må de voksne om – lige om lidt er vi jo de voksne, så man er jo nødt til at danne sig en mening og gøre noget,« siger Ingrid Aalling Wolff.

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

Vind billetter til Jazz by the Sea

“Uden ugeaviser visner det lokale demokrati”