Magasins forretning på hjørnet af Østerbrogade og Ryesgade, hvor Jyske Bank ligger i dag. Historisk foto

Østerbro vært for roséfestival

 

Rosé: Det er første gang Copenhagen Rosé Festival samler Danmarks bedste rosé-importører og producenter til en festival over to dage.

Rejsen bliver en tur gennem smage, viden, musik og mennesker, når Amerikakaj på Østerbro giver plads til den nye festival.

Her er der mulighed for at smage utallige rosévine og blive klogere på vinens oprindelse og mange nuancer.

Stor interesse

Der er allerede 12.000, der har givet udtryk for interesse i festivalen på arrangørens Facebookside, og den interesse overrasker ikke initiativtagerne.

»Danskerne er de seneste år faldet pladask for roséen. Rosé er hottere end nogensinde og er blevet et synonym for sol, sommer, frihed og en luksus, som stort set alle kan være med på. Vi elsker rosé, men vi ved fakstisk ikke særligt meget om vinen. Det vil vi godt lave om på«, lyder det i en pressemeddelelse fra Frederik Schlütter, der er en af initiativtagerne bag festivalen.

Mad med vin

På festivalen er der introduktion til vinens oprindelse og fri leg i lokalerne på Amerikakaj med direkte udgang til de blå bølger. Der er mulighed for at smage de mange rosévine, få gode råd fra vineksperterne og købe vin med hjem. Desuden er der kokke, der byder på smagsprøver på mad, der går godt til et glas rosé, og en DJ spiller musik. rem

Rosé Festival. Dampfærgevej 10, Østerbro. Lørdag 23. og søndag 24. juni. Entré inklusiv velkomstglas, to poletter til vinsmagning og gratis smagsprøver på mad.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Tidligere graffiti-maler: Det handler om at blive set

Olga er årets cyklist