Cecilia Lonning-Skovgaard (V) og Frank Jensen (S) på besøg i Mjølnerparken for at se nærmere på bydelens beskæftigelsesindsatser Foto: Dan Møller
in , ,

S og V: Flere skal i arbejde i Mjølnerparken

JOB. Beskæftigelse er vigtigt for samfundet og for den enkelte, derfor vil både Socialdemokraterne og Venstre investerer i indsatser, der kan få flere i arbejde i udsatte boligområder.

Af Simon reenberg

sre@minby.dk

FASTHOLDELSE: Mandag var beskæftigelses- og integrationsborgmester, Cecilia Lonning-Skovgaard (V) og overborgmester Frank Jensen (S) på besøg i Mjølnerparken.

Formålet med besøget var at se på nogle af de beskæftigelsesindsatser, som virker, særligt for kvinderne med indvandrerbaggrund, i Mjølnerparken.

»Mit indtryk er, at der er en stor vilje til at lykkes lokalt, men jeg tager også derfra med en vished om, at det er en svær opgave. Gruppen er på nogle punkter tungere, end man troede,« siger Cecilia Lonning-Skovgaard om de 43 procent i Mjølnerparken, som står uden for arbejdsmarkedet.

I Mjølnerparken har der det sidste halvandet år kørt en såkaldt fremskudt beskæftigelsesindsats. Det betyder, at området har fået tilført ekstra ressourcer til at få flere i en form for beskæftigelse. Til august skal kommer der en evaluering af indsatsen, som skal indgå i beslutningen om, hvorvidt man skal fortsætte, og hvorvidt man skal overføre nogle af erfaringerne fra Mjølnerparken til andre boligområder i København.

Hverken Lonning-Skovgaard eller Frank Jensen vil på nuværende tidspunkt sige noget om, hvilke indsatser, de synes, man skal satse på i kommunen, og de vil heller ikke sige, hvor mange penge, de er villige til at afsætte i det kommende budget for 2019.

»Målsætningen er, at endnu flere, og især kvinder med indvandrerbaggrund, kommer ud i samfundet og får gavn af det, som et job kan give en. Det er vigtigt for hele familien, at forældrene går på arbejde og kan komme hjem og fortælle det til deres børn. Ellers er der en risiko for, at det går igen generation efter generation,« siger Frank Jensen.

Mellemrubrik

Jannik Nielsen er centerchef i Center for Afklaring og Beskæftigelse, hvor Mjølnerparkens beskæftigelsesprojekt hører ind under.

Han forklarer, at det, man har gjort anderledes de sidste 18 måneder i Mjølnerparken, er, at man har holdt fast i den enkelte borger og lavet et individuelt forløb på baggrund af borgerens evner, uddannelse og sundhed.

»Forskellen på den sædvanlige indsats og denne her indsats er, at vi stopper ikke efter et par uger. Vi holder fast, og vi bliver ved. Det giver tætte og tillidsfulde relationer til borgerne, som gør, at vi kan arbejde med nogle af de underliggende problematikker, som har stået i vejen for beskæftigelse,« siger han.

Jannik Nielsen peger også på en anden forskel i den nye tilgang, som ifølge ham virker.

»Vi aktiverer alle de arbejdsløse i Mjølnerparken på samme tid. Det betyder, at samtalen mellem dem ændrer sig. De deler de gode erfaringer med hinanden,« siger han. .

Jannik Nielsen fortæller, at omkring to tredjedele af de arbejdsløse i Mjølnerparken er kvinder. Nogle har været i Danmark i mange år, men nogle er stadig udfordrede på sproget og andre på, at de aldrig har haft et job i Danmark. Centerchefen tror alligevel på, at der er et arbejde til dem derude.

»Der er tilstrækkeligt med virksomheder, som gerne vil have de her kvinder ind. Det vil jeg gerne stå på mål for,« siger han og fortsætter:

»Det handler om, at vi skal være kreative i vores løsninger, så de passer til den enkeltes behov, hvad enten det er aftenarbejde, fleksible arbejdstider eller noget tredje,« siger han.

Hun er dermed en del af de 22 procent, der har fået et form for job. Målsætningen var ellers, at 20 procent af de arbejdsløse skulle i en eller anden form for beskæftigelse med udgangen af 2018, men det er allerede opnået.

Til efteråret skal politikerne på Københavns Rådhus forhandle om budgettet for 2019, og her vil både Venstre og Socialdemokratiet tage beskæftigelse i udsatte områder med til bordet.

»Det betyder noget for hele København, at alle bydele er en del af den positive udvikling. Vi har alt for længe haft en kulturel berøringsangst. Den skal vi parkere, og så skal vi have større ambitioner på de her kvinders vegne. Vi ved, at det kan lade sig gøre,« siger Frank Jensen.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Simon Reenberg

Om journalisten Simon Reenberg

Jeg er ansvarlig for minby.dk og Facebook-siden af samme navn. Har du et tip til en god historie i København, så skriv til mig på info@minby.dk.

Nye skoleplaner i Kødbyen

Hedeslag i bus 1A