FA 2000-målmand Jonas Elkjær i aktion i forrige lørdags hjemmekamp mod Kastrup Boldklub. Med ryggen til er det Daniel Højland (#11) og Mikkel Dige (#16). Arkivfoto: Dan Møller
in ,

Det lykkedes at stjæle 5. pladsen

DS. Forud for forårssæsonen udtalte FA 2000-cheftræner Jesper Pedersen til Frederiksberg Bladet, at man med lidt tur i den godt kunne slutte på 5. pladsen i Danmarksserien. Det var lige præcis, hvad FA 2000 gjorde.

Af Bo Børresen

bob@minby.dk

FODBOLD: Allerede inden lørdagens sidste spillerunde i Danmarksserien lå det – med 99,99 procents sikkerhed – fast, at FA 2000 ville i landets fjerde-bedste række.

Jesper Pedersens tropper kunne således koncentrere sig om at forsvare holdets øjeblikkelige 5. plads. En sejr i sidste-runde-kampen ude mod Fredensborg B&I ville med stor sansynlighed udløse en indfrielse af sæsonmålet.

Det gik helt efter bogen i Fredensborg. FA 2000 vandt 2-1 efter en tæt kamp med et lille chanceovertag til gæsterne fra Frederiksberg.

Lucas Simonsen scorede for tredje kamp i træk, da han bragte FA 2000 foran efter 12 minutters spil. Oliver Pedersen skal dog tilskrives en stor del af æren for scoringen, da han uselvisk afleverede på tværs, så Simonsen blot behøvede at sætte foden på.

Fredensborgs Nicolai Wis-borg Andersen udlignede i kampens 37. minut, men to minutter efter pausen gjorde Karl Johan Teigland-Kolster sig til matchvinder, da han tog et langt løb i dybden og omsatte en flot stikning fra Daniel Højland til scoring.

Ikke langt helt nok på

Med 5. pladsen kan FA 2000 for første gang se frem til at skulle spille i Danmarksserien to år i træk. Der er med andre ord tale om den bedste placering i klubbens 18-årige historie.

Sæsonens altoverskyggende mål var at sikre sig endnu en sæson i Danmarksserien. Men ved indgangen til forårssæsonen påpegede cheftræner Jesper Pedersen, at et vigtigt delmål var at bygge på, så holdet står stærkere til sæsonen 2018/19. Om delmålet blev indfriet, siger Jesper Pedersen:

»Det lykkedes et stykke af vejen. Men også kun et stykke. Vi har fået bygget på, men ikke helt i det omfang, jeg havde håbet på. Automatismerne er ikke helt på plads, og bundniveauet er lidt lavere, end jeg havde forventet. Vi har manglet den rutinerede type, der går forrest, når det virkelig gælder. Med noget kontinuitet i truppen skal det nok komme.«

God lodtrækning

Frederiksberg Bladet havde mandag fornøjelsen at overbringe nyheden til Jesper Pedersen om, hvilke ni hold FA 2000 er blevet parret med i Danmarksserien i den kommende sæson.

FA 2000 i pulje 2 undgik dermed klubber som Holbæk B&I og Herlev Fodbold. Til det siger FA 2000-cheftræneren:

»Umiddelbart lyder det som en god lodtrækning. Det skal siges, at jeg ikke har kendskab til alle hold. Jeg ved bare, at der ikke er nogen dårlige danmarksseriehold. Når det er sagt, så er jeg da glad for at undgå ressourcestærke klubber som Holbæk og Herlev.«

FA 2000 er kun kommet i pulje med to af klubberne fra top 4 i de to netop overståede danmarksseriepuljer; nemlig Ledøje-Smørum Fodbold og B 1908.

Netop B 1908 havde Jesper Pedersen gerne undgået:

»08’erne er måske de seneste måneders allerstærkeste hold på tværs af alle fire danmarksserier. De bliver svære. Men man kan heller ikke få alle ønsker opfyldt, og som sagt så er der rigtig mange gode danmarksseriemandskaber.«

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

Bo Børresen

Om journalisten Bo Børresen

Jeg har været journalist på en række københavnske lokalaviser siden 2001 og skrevet om stort og småt på Frederiksberg og i Valby og Sydhavnen.

Landdige på Sydamager sikrer metro og motorvej mod stormflod

Unormal lang lukketid