Distortion Festival på Vesterbro i København torsdag den 31. maj 2018. Vesterbro er anden dag på festivalen, som startede onsdag på Nørrebro. Foto: Ritzau Scanpix/Philip Davali
in , , , , ,

Sur 😠 Ked 😭 Wow 🤩 Like 👍

Støjregler skal ændres

De seneste par uger har kulturskabere fra hele København råbt højt om, at en regulering af støjniveauet fra 2017 ville kvæle livet på flere københavnske pladser, hvis den fik lov at fortsætte.

På den anden side har beboergrupper og lokaludvalg ønsket flere restriktioner i forhold til de mange udendørs arrangementer i København.  

Det hele drejer sig om et såkaldt forskrift for udendørs arrangementer, som blev besluttet i marts 2017. Det havde blandt andet til formål at sænke lydniveauet på flere københavnske pladser og parker af hensyn til naboerne.

Det blev fra start besluttet, at forskriften skulle evalueres på baggrund af det første år. Det er den nu blevet, og fra begge sider er der altså kritik.

Derfor har teknik- og miljøudvalget her til aften besluttet, at teknik- og miljøforvaltningen skal tilbage til arbejdsbordet, og så skal kultur- og fritidsforvaltningen, lokaludvalg, naboer til pladserne og andre aktører have mulighed for at byde ind med forslag til at ændre forskriften for udendørs arrangementer.

I efteråret vil der så ligge en ny forskrift klar, som teknik- og miljøudvalget kan sende i høring, så borgerne kan give deres besyv med, og derefter kan Borgerrepræsentationen så tage endelig stilling til den.

“Vi har et ønske om, at der skal være mere fleksibilitet i forhold til støjgrænser, og så er det min fornemmelse, at borgerne sådan set ikke er i mod planlagte koncerter. Det er den øvrige støj på pladserne, som vi skal kigge på,” siger SF’s medlem af teknik- og miljøudvalget, Klaus Mygind.

Forskrift var urealistisk
Jazz Festival, Pride, CPH:DOX, Distortion, Kulturnatten og mange flere har op til afstemningen i teknik- og miljøudvalget lavet en underskriftindsamling, der i skrivende stund har fået 27120 underskrifter.

Hovedbudskabet i underskriftindsamlingen er, at forskriften vil sætte en stopper for kulturlivet i København.

“Forskriften opsætter urealistiske betingelser for musik og kultur i Københavns byrum. Hvis ikke musik og kultur skal kvæles i København, skal vi sige højt og tydeligt stop til politikerne på rådhuset,” står der blandt andet i indledningen til underskriftindsamlingen.

Kultur-aktørerne er i særdeleshed utilfredse med, at lydniveauet i forskriften ligger på 60 decibel på flere pladser, hvilket svarer til et lydniveau på en almindelig samtale.

Her er et udpluk af pladser, som ikke må spille højere end 60 decibel.

Nørrebro: Sankt Hans Torv, Balders Plads, Nørrebroparken, Blågårds Plads.

Østerbro: Fælled Parken, Østre Anlæg

Vesterbro: Litauens Plads,

Indre By: Østre Anlæg

 

Fakta:

Forskriften regulerer afvikling af musikarrangementer på 48 pladser på fire parametre:  

  • Højeste antal dage med arrangementer  
  • Start/sluttidspunkter  
  • Længste varighed for hvert enkelt arrangement  
  • Lydniveau – målt i decibel ved nærmeste husmur

Pladserne er udvalgt, fordi de tidligere har været anvendt særligt meget til arrangementer. Arrangementer på pladser, som ikke er reguleret af forskriften, skal også tillades af kommunen og politiet, men behandles som enkeltstående sager.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Simon Reenberg

Om journalisten Simon Reenberg

Jeg er ansvarlig for minby.dk og Facebook-siden af samme navn. Har du et tip til en god historie i København, så skriv til mig på info@minby.dk.

Duo som improviserer helt unikt

Stadig sankthansfester – blot uden bål