Sprog. Foto: Arkiv
in ,

DEBAT: Radikale kæmper for sprogundervisningen

…Debat

Christopher Røhl Andersen (R)

Medlem af Borgerrepræsentationen

SPROG: En konsekvens af budgettet for 2018 har været, at kommunens sprogskoler lukker ned fra 1. august. Det vil unægtelig få en særlig betydning for Nordvest, hvor vi har haft IA Sprog de sidste mange år. Skolen har været godt geografisk placeret midt imellem Nørrebro og Nordvest, hvor mange kursister er bosat. Det være sig borgere i Mjølnerparken såvel som internationale studerende fra Københavns Universitet eller CBS.

For Radikale Venstre er det helt centralt, at vi fortsat leverer dansk undervisning af høj kvalitet i en by, hvor hver fjerde borgere er indvandrere eller efterkommere af indvandrere. Særligt for de borgere, der har svært ved at komme ind på arbejdsmarkedet.

Derfor har Radikale Venstre sat fokus på danskundervisningen i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget.

Det har vi først og fremmest gjort ved at sætte evalueringer af de nye udbydere af danskundervisningen på dagsordenen i det politiske udvalg, så vi kan sikre, at kursisterne ikke ender på hverken et for lavt eller højt undervisningsniveau. Det kan nemlig i værste fald betyde, at vores borgere ikke kan bestå den obligatoriske dansktest, der kan give dem permanent opholdstilladelse.

Derudover sikrede vi ved seneste møde i udvalget, at der skal oprettes en lokalindsats i bl.a. Mjølnerparken og Tingbjerg med styrkelse af de dansksproglige kompetencer i resten af 2018. Det er nemlig vigtigt for os, at sikre nære og relevante sprogtilbud, for de allersvageste, der endnu ikke mestrer dansk.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Simon Reenberg

Om journalisten Simon Reenberg

Jeg er ansvarlig for minby.dk og Facebook-siden af samme navn. Har du et tip til en god historie i København, så skriv til mig på info@minby.dk.

DEBAT: I splitter vores skoledistrikt

MIN UGE I VANLØSE: Jette Hill Ludvigsen