Selvom der ikke bliver noget rigtigt bål, er der sankthansfest på Damhusengen som altid. Arkivfoto: Martin Sørensen
in , , , , , , , ,

Sur 😠 Ked 😭 Haha 😆 Elsker 😍 Wow 🤩 Like 👍

Sankthansfest på Damhusengen blot med kunstigt bål

OPDATERING: Efter denne artikel er blevet publiceret, er der sket gode ændringer – der kommer alligevel sankthansfest på Damhusengen. Læs mere her og del gerne:Sankthansfest med kunstigt bål

Der bliver ikke nogen sankthans-fest i år. Hovedstadens Beredskab har netop meddelt, at der fra i dag, fredag klokken 12, indføres totalt afbrændingsforbud i København og på Frederiksberg. Forbuddet gælder al ild og afbrænding, også brug af engangsgrill og brug af indrettede bålpladser. Eneste undtagelse fra forbuddet er brug af egnet grill på ubrændbart underlag, f.eks. fliser i egen have.

Da der ikke er udsigt til større mængder regn i de kommende dage, forventer Hovedstadens Beredskab, at forbuddet kommer til at vare hen over sankthans, og at det derfor heller ikke vil være tilladt at tænde bål denne aften. Forbuddet gælder også for bål i søer og havne.

Dermed er der altså ingen steder at sende heksen afsted til Bloksbjerg.

Afbrændingsforbuddet skyldes den ekstreme tørke regionen har haft i hele maj måned, og forbuddet vil gælde så længe, beredskabet vurderer, at det er nødvendigt. Det er Hovedstadens Beredskab, der meddeler, hvornår det igen er muligt at tænde bål eller brænde af.


OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Anja Berth

Om journalisten Anja Berth

47 år, bor i København. Journalist siden 2000 - københavnerjournalist siden 2007. Skriver om mennesker, byudvikling, vejarbejde, skoler og børn. Og alt det andet. Ansvar for Vanløse Bladet og skriver fælleshistorier for de øvrige københavnske lokalaviser.

Flere piger bliver HPV-vaccineret

Pletvist solskin i et nordisk sind