Den konservative Jakob Næsager ønsker flere havnebusser. Arkivfoto: Torben Klint/Ritzau Scanpix

Konservative: Flere havnebusser, tak

PÅ VANDET. Havnebussernes rute skal udvides, og der skal være flere afgange, mener Konservative, der får opbakning fra flere partier.

Havnebusserne skal have flere stoppesteder, flere afgang og så skal de skal sejle helt til Nordhavn.

Det mener Konservative på Københavns Rådhus, der har stillet forslag i Borgerrepræsentationen om, at Økonomiforvaltningen på Københavns Rådhus senest til august udarbejder en plan for, hvordan de flydende busser kan komme til at spille en endnu større rolle i trafikken på langs og tværs af havnen.

»Det skal undersøges, om havnebussernes rute kan forlænges, og om der kan etableres flere stoppesteder, så havnebusserne bliver et reelt transportalternativ i hverdagen, og ikke blot til en søndagsudflugt eller en turistattraktion,« siger den konservative gruppeformand på rådhuset, Jakob Næsager.

»Der er flyttet rigtig mange til de nye byudviklingsområder i Nordhavn, det sydlige Islands brygge og på Teglholmen. Det bør derfor undersøges, om der nu er passagerunderlag til at etablere nye stoppesteder, også gerne ved Fisketorvet,« mener han.

Positive toner

Borgerrepræsentationen skal drøfte sagen torsdag, men allerede nu er der positive toner fra andre partier:

»Hvis Jakob Næsager og De Konservative kan fremvise en model, hvor det er udgiftsneutralt for København, så synes jeg, det er en glimrende ide,« siger socialdemokraten Niels E. Bjerrum til TV2 Lorry og bakkes op af Fanny Broholt fra Alternativet:

»Så længe udvidelsen af afgangene bliver samtidig med overgangen til el-havnebusser, så synes vi, det er en god idé,« siger hun til TV2 Lorry.

Havnebusserne skal snart i udbud, og der planlægges nye havnebusser, der sejler på renere energi end de nuværende.

Bliver forslaget vedtaget, er det meningen, at forvaltningens beregninger skal ligge klar, så de kan blive en del af efterårets budgetforhandlinger.

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Den skarpe kniv i skuffen

DEBAT: Nej til betalingsring 2.0