Forårssolen nydes i Assistens Kirkegård på Nørrebro. Foto: Martin Sørensen.

Ked 😭 Haha 😆 Like 👍

Sørgende klager over opførsel i Assistens Kirkegård

Teknik- og Miljøforvaltningen har i maj måned modtaget en hel del henvendelser fra gravstedsejere, som er berørte over, at andre gæster på kirkegården har en lidt for løssluppen adfærd på gravstederne med solbadning, musik og festlig stemning.

“Man må meget gerne solbade og hygge sig på Assistens Kirkegård, som jo er et dejligt, grønt åndehul for mange københavnere, men man skal være opmærksom på ikke at gøre det på aktive gravstedsområder, hvor der kommer sørgende folk. Mange tænker ikke over, at kirkegården stadig er aktiv, og at der foregår mange gravhandlinger hvert år. Det betyder, at der kommer en del pårørende, som bliver berørt, når deres gravsted bliver brugt til solbadning eller øldrikning,” siger centerchef Bianka Saarnak fra teknik- og miljøforvaltningen i en pressemeddelelse.

Normalt modtager forvaltningen 5-10 skriftlige henvendelser af den type på et helt år, men alene i maj måned er der kommet 6 henvendelser om krænkende adfærd på kirkegården. Dertil kommer mange flere mundtlige henvendelser til driftsmedarbejderne på kirkegården, skriver forvaltningen.

Bianka Saarnak fortæller dog, at det er de færreste, der har lyst til at være gravstedskrænker, så langt de fleste flytter sig velvilligt, så snart de får en henvendelse om, at de ligger på et gravsted.

Rundt på kirkegården findes otte store oversigtskort, som viser, hvor man gerne må opholde sig, og hvor man skal undgå at slå sig ned.

Kirkegården er aktiv og har omkring 300 urnenedsættelser og 35 kistebegravelser om året.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Simon Reenberg

Om journalisten Simon Reenberg

Jeg er ansvarlig for minby.dk og Facebook-siden af samme navn. Har du et tip til en god historie i København, så skriv til mig på info@minby.dk.

Heisterbergs sidste slag på lørdag

Se Danmark-Peru i Nationalmuseets gård