Danske fans, da Danmark søndag aften tørnede sammen med Tyskland i den sidste kamp i gruppespillet i Gruppe B ved EM i fodbold i Lviv i Ukraine.
in ,

DEBAT: Nørrebro viser vejen for fællesskabet

…Debat

Niko Grünfeld (Å)

Kultur- og fritidsborgmester

SPORT: Fodbold er en fest, VM er en særligt god fest og alle – herunder pigerne – skal med til dens fejring.

Derfor glæder det mig helt vildt, at gode, lokale kræfter på Nørrebro arrangerer et stort fodbold-arrangement i Hans Tavsens Park den 16. juni. Et arrangement, hvor alle er velkommen. Og en turnering, hvor især pigerne opfordres til at snøre fodboldstøvlerne.

Fodbold er nemlig for alle. Piger, drenge, høje, lave. Fodbold er så meget mere end det at sparke til en bold: Fællesskab, samhørighed, venskaber.

Fodbold er en sport, der minder os om, at vi ikke står alene i verden. På banen viser det sig, at vi har brug for at spille sammen som et hold. At vi bliver stærkere, når vi er sammen om at ville vinde. Og at vi ikke kun vinder sejren, men også fællesskabet, når vi giver den gas.

Fakta er, at 84 procent af piger, hvis forældre begge er født i Danmark, dyrker idræt, mens det tilsvarende tal for piger med begge forældre født uden for Europa er 43 procent. Det viser rapporten ”Danskernes motions og sportsvaner 2016” fra Idrættens Analyseinstitut. For drengene ser det anderledes ud. Her er det 73 procent af drengene med begge forældre født uden for Europa, der dyrker idræt.

Forskellen i antallet af drenge og piger med minoritetsbaggrund, der dyrker idræt, er dermed alt, alt for stor. Pigerne skal ganske enkelt ikke snydes for glæden ved bevægelse, høj puls og fællesskabets sejrsrus. Og det er min klare ambition, at vi skal have alle med i fællesskabet.

Så kæmpe high five til gode folk på Nørrebro, der også inviterer pigerne med på fodboldbanen. Og kæmpe high five for at være med til at bygge en folkefest op i København omkring VM. Rigtig god fodboldfest til alle.

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

Simon Reenberg

Om journalisten Simon Reenberg

Jeg er ansvarlig for minby.dk og Facebook-siden af samme navn. Har du et tip til en god historie i København, så skriv til mig på info@minby.dk.

DEBAT: Nej til betalingsring 2.0

Fredet mineralvandsfabrik får nyt liv