in ,

En perfekt dag for… Børnefamilien

Tekst: René Mølskov // Illustration: Peter Kjærgaard

Den mindste vækkede jer tidligt, så selv om I har kæmpet med solcreme i håret og havregrød i panden, og de første slagsmål allerede er taget, står I som de første klar, da der bliver åbnet for pluk-selv af jordbær i Dragør. På Amager Planteopbevaring fylder I fire bakker jordbær, betaler de 80 kroner og sætter jer i muldet, hvor I nyder en velfortjent slurk vand, mens I smager på den friske høst. Der er nærmest ingen mukkerier over størrelsesforskellen på de røde bær.

Isnende frokost
Jordbærene var søde, men det er jo sommerferie, og ingen sommerferie uden is. Derfor gør I holdt på vejen fra Dragør mod Indre By. Ismageriet er et af mange tilbud om at forsøde hyggestunden, og efter I har mønstret al tålmodighed i verden og mindst 50 is er blevet langet over disken, er det blevet jeres tur.

Der er desværre ingen ledige stole, men hvad gør det, når man har far og mors ben at sidde på. I vejkanten nyder I de koloenorme is og tømmer en pakke vådservietter for at få det sidste smeltede is af lår og arme. Chokoladeisen på mors lyserøde sommerkjole bliver sikkert siddende. Nu kommer der også et par nysgerrige hvepse for at hilse på, så I skynder jer videre til Kongens Have.

Marionetteater for alle
I får slæbt alle jeres pakkenelliker med ind på plænen og finder en plads tæt på scenen. I tager endnu en kamp med anden runde af solcreme, før spændingen tager over, og scenen bliver indtaget.

Sommerens forestilling ’Bedstemor med klang i’ byder på musikalsk og humoristisk hyldest til komponisten Else Marie Pade. Mens børnene jubler af glæde over de lydvæsner, der gemmer sig i båndoptageren, får far sig en velfortjent lur i græsset.

Frokost i det fri
Forestillingen slutter, far vågner, og I er alle er godt sultne. Derfor finder I et mere stille hjørne af Kongens Have til at fortære de sidste af jordbærrene og den frokost, som I både har slæbt og forbandet hele dagen i en kæmpe køletaske, som I ved, I købte alt for billigt og tungt i et lavprissupermarked i april.
Agurkeskiverne har desværre arbejdet sig et godt stykke ned gennem den Stærke Ole, der er på halvdelen af madderne. Børnene takker pænt nej, men til gengæld er både ostehaps og müslibarer et stort hit hos dem. En eller anden glemte at lægge en øl i køletasken.

Børnejazz og puttetid
Inden dagen bliver til aften, tager I metroen til Forum, hvor der er børnejazz med Cathrine Legardh, Jacob Christoffersen og Jesper Thorn i Sankt Markus Kirke.

Børnene danser en smule bagerst i kirken, før de placerer bagdelene i en af de 700 siddepladser og gynger med, mens I alle lægger ørene i de rette folder til legesyg og swingende jazzfest. Den mindste falder i søvn på kirkebænken, og I vækker hende, inden I langsomt siver hjem for at lave en hurtig omgang aftensmad og putte børnene.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

En perfekt dag for… Den aktive

KLASSISK PÅ KYSSETRAPPEN