in ,

En perfekt dag for… Den aktive

Tekst: René Mølskov // Illustration: Peter Kjærgaard

Efter den obligatoriske løbetur i solopgangen, tre blødkogte æg med dertilhørende skyr og hjemmelavet mysli cykler du frisk og veloplagt af sted til Dansekapellet på Bispebjerg Torv.

Morgenyoga i kapellet
I Dansekapellets kuppelsal nyder du en times yogatræning med ligesindede morgenfriske. Hatha-yogaen giver dig – med sit fokus på åndedræt og kropsbevisthed – en følelse af indre og fysisk harmoni. Så føler du dig klar til at give den hele armen, når dagen sådan rigtigt begynder.

Miljørigtig kajaktur
Du springer på cyklen og kaster yogamåtten af derhjemme, før du mødes med en af vennerne på Børskaj 12. I har aftalt to timers hård kajaksejlads med tilhørende god samvittighed.

I har begge husket selfie-stangen, så I kan tage masser af billeddokumentation for jeres fangst af affald gennem havneløbet og kanalerne. Ret udmattede og med to retur-ture for at tømme affaldsspanden på Kayak Republic springer I to timer senere op af kajakken. I cykler forsvarligt – men rasende hurtigt – gennem byen, mens I ringer med klokken af enhver, der formaster sig ud i cyklisternes overhalingsbane. Jeres bane med andre ord.

Protein til frokost
Efter et hurtigt bad gør du holdt på Gråbrødretorv 9, for at spise dig næsten-mæt i ’simpleRaw’, der fylder depoterne med energi, kulhydrater og rigelige mængder protein. Tilmed råvarer, der er så lidt tilberedt som muligt, for at kroppen får noget at arbejde med. Den er dit tempel og hjem, og du ved, det altid er i den, du skal bo.

Efter frokosten sætter du dig og kigger på et par duer, der spiser korn og andet lækkert på torvet, inden du kaster hættetrøjen ned i tasken, tasken på ryggen og benene på nakken. I dine nye løbesko spurtløber du næsten hele vejen fra Gråbrødretorv til Fælledsparken, hvor vennerne venter.

Fælles Sommergymnastik
I Fælledparken møder du et par venner, der har meldt sig til sommergymnastik med den frivillige idrætsforening FriskisSvettis.
Det foregår lige bag Cafepavillonen, og alle venter på dig. Du har nemlig meldt dig som frivillig træner i idrætsforeningen, og den næste time står på høje knæløftninger, benspark, armbøjninger og planken. Dit hold er ikke for de forpustede, og intensiteten er høj.

Det har været en næsten perfekt dag, og efter dagens anden sved-afvaskning når du lige at snuppe en sandwich fra 42Raw i Frederiksberg Centret.

Fælles på rulleskøjter
Det er den perfekte placering til hurtig aftensmad, for lige bag ved centret – ud for CBS – går starten snart til denne fredags ’Friday Night Skate’.

Klokken 20.00 spænder du inlinerne godt fast, inden du sammen med cirka 2.000 andre rulleskøjteløbere suser af sted over stepperne. Efter 20 kilometer forrest


OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

En perfekt dag for … Den kulturelle

En perfekt dag for… Børnefamilien