ArkivFoto: Michael Paldan
in

Google skal måle luftkvaliteten

LUFTFORURENING: En ny undersøgelse viser, at ren luft er et af de vigtigste emner for københavnerne. Derfor indleder Københavns Kommune nu et strategisk partnerskab med Google om at måle byens luftkvalitet ved brug af måleudstyr monteret på Googles Street View-biler.

På nuværende tidspunkt måles Københavns luftforurening af Miljøstyrelsen tre steder i København, men til efteråret vil hele byens forureningsgrad måles gade for gade med henblik på bedre at kunne forstå luftkvaliteten i hvert enkelt nabolag. Partnerskabet vil understøtte Kommunens beslutning om at have øget fokus på luftkvaliteten i København og generere ny viden om udledning og partikelforurening.

Google har allerede erfaringer med måling af luftkvalitet i amerikanske byer. Samarbejdet med København er det første i Europa med henblik på at måle luftkvalitet i byer rundt om i verden.

»Dette vil bringe København forrest i kampen om at sikre den bedst mulige luftkvalitet og give borgere information, så de eksempelvis kan vælge at cykle ad de mindst forurenede cykelruter,« siger teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager (EL) i en pressemeddelelse.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Christian Olsen

Om journalisten Christian Olsen

Jourhavende hos North Media Hovedstaden og journalist på City Avisen. Har beskæftiget sig med lokaljournalistik i København i en årrække. Skriver bl.a. om politik, trafik, byudvikling, kultur og byens liv.

En perfekt dag for … Festaben

En perfekt dag for … Den kulturelle