Der er mange minder fra Marianne Jensens ture til Uganda i hjemmet i Vejrøgade, blandt andet en smuk hilsen til hende fra de børnene, hun har hjulpet. Foto: Dan Møller
in ,

Fra Uganda til Lersøparken


Af Thomas Frederiksen

thof@minby.dk

FRIVILLIGHED: Mens disse linjer læses, er Marianne Jensen i Uganda.

Her besøger hun et børnehjem, som hun selv har fået bygget og en masse børn, hun har betalt blandt andet skolegang og tøj for.

Den kommende weekend er Marianne Jensen hjemme på Østerbro igen og med sig har hun to gæster, Richard og Christoffer, der henholdsvis går på universitet og er arkitekt og designer.

Det er to af de børn, der nu er blevet voksne, som Marianne har hjulpet. Nu skal de hjælpe hende med loppemarked i en haveforening i Lersøparken, som hun har holdt mange af gennem årene, og hvor pengene går ubeskåret til børnene i Afrika, som der er tale om denne gang, og dyrevelfærd.

»Du kan tro, at jeg har kæmpet for at give dem et anstændigt liv,« fastslår hun og nævner, at der bliver sat på hendes indsats.

»Vicent har fået en datter, som er døbt Marianne,« siger hun om et af hendes første sponsorbørn fra 2004.

Dyr og børn

Marianne Jensen er i dag 72 år og pensionist, men begyndte det afrikanske projekt, da hun arbejdede som receptionist hos Danmarks Pædagogiske Universitet (DPU) på Emdrupvej.

I forvejen var hun engageret i Danish Friends of Animals (DFA), da hun begyndte at støtte børnene i Afrika.

Dårlige forhold for katte og hunde i Grækenland fik hende til at stifte DFA. En anden dyreven i foreningen sendte hende en dag et billede af en 13-årig dreng i Uganda.

»Og han havde det virkelig forfærdeligt,« husker hun ud fra billedet.

Marianne Jensen sørgede for hurtigt at få to sponsorbørn, det blev til flere de kommende år, og hun begyndte at rejse jævnligt til Uganda for at sikre sig, hvad hendes penge blev brugt til. Hun blev pensionist og brugte penge fra sin ratepension. Pengene gik blandt andet til at få bygget et børnehjem, der huser 16 børn og en »mama«. Derudover har hun blandt andet haft tæt samarbejde med en lokal præst.

Følger det til dørs

Udover børnehjem hjælper hun børnene med blandt andet tøj og skolegang.

Foruden hendes egne penge har hun også fået sponsorpenge til at støtte projektet i Afrika.

Hun lægger stor vægt på gennemsigtighed, så folk kan se præcist, hvad pengene går til.

»Jeg ved have fod på, hvad der sker,« siger hun.

Marianne Jensen har jævnligt holdt øje med, hvordan børnehjemmet udviklede sig.

I første omgang var hun langt fra tilfreds med byggeriet. Det blev der rettet op på.

Samtidig er det vigtigt for hende, at børn ikke bliver slået, og så skal dyr også behandles ordentligt.

»De må ikke tæve ungerne, og de har forstået, hvad jeg mener om dyrevelfærd. Jeg vil ikke hjælpe nogen, som er onde ved dyr.«

Som regel har hun andre danskere med, når hun er i Uganda. For nylig har det blandt andet været bankrådgiveren og hans kone. Så kunne han ved selvsyn se, hvad hans kundes penge går til.

Brug for støtte

Marianne Jensens ratepension er ved at slippe op, og hun havde sådan set ikke regnet med at tage til Uganda i år og kunne støtte projektet særlig meget.

I marts døde hendes 92-årige mor imidlertid.

»Og jeg har penge efter hende,« fortæller hun. Disse penge skal naturligvis komme børnene og børnehjemmet til gode.

Marianne Jensen boede næsten dør om dør med sin mor i Vejrøgade, og moderen var helt med på støtten til børnene i Afrika.

Disse penge varer dog ikke evigt, og Marianne Jensen håber endnu engang på sponsorhjælp, så børnehjemmet kan fortsætte.

I første omgang gælder det loppemarkedet på søndag – med hjælp fra to afrikanske børn, som nu er unge mænd. Der er loppemarked i Haveforeningen Blomsten på Rørsistien i Lersøparken søndag 17. juni hele dagen med blandt andet modetøj, let mad og drikke. Alle indtægter går til børnene i Uganda. Børnene kan også støttes via mobile pay 28969915.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

CHILLOUT i Frederiksberg Have

Aslan er landets bedste apoteker