in ,

En perfekt dag for … Festaben

Tekst: Simon Reenberg // Illustration: Peter Kjærgaard

Du vågner som sædvanlig med tømmermænd. Du har ikke decideret hovedpine, men du føler dig dvask og tør i munden. Det kan naturligvis ikke vare ved, og der findes stort set kun en løsning på dit problem. Champagnebrunch på Mash i Bredgade.

Du har egentlig hverken lyst til æg, bacon, eller frugt skåret i mundrette stykker, men du har hørt, at deres brunch inkluderer steak med bearnaise, og det har du lyst til. Det har du rigtig meget lyst til.

Efter din steak med rigelige mængder sovs bliver du alligevel lidt lækkersulten, så du skyller efter med et par mere klassiske brunchretter. Det hele bliver naturligvis suppleret med en god Bloody Mary. Du tænker, at det er en god måde at få nogle grøntsager på, og de kloge siger jo, at vodka skulle være godt mod tømmermændene.

Vugget i søvn på Kayak bar
Mæt, lettere beruset og tiltagende kåd bevæger du dig mod Knippelsbro. De 850 meter derhen føles lange, men du har rigeligt med Blå Kings i skjortelommen, og du ved, at der gemmer sig en sand københavnsk perle under broen.

Du ankommer efter at have kæderøget det sidste kvarter. Heldigvis kan du på Kayak Bar bestille en balje med Aperol Spritz, inden du sætter dig i en strandstol, stikker tæerne i sandet, og lader den fastspændte tømmerflåde med det kunstige stykke strand vugge dig i søvn.

Du vågner lidt omtumlet, men veltilpas. Det viser sig at være forholdsvis svært at komme op af strandstolene, men du klarer den mod alle odds.

Sprutbåden
Da du ikke er meget for motion, har du sørget for, at dagens næste aktivitet er tæt på. Du går i Nyhavn, og selvom det er fristende at sætte sig ind på det legendariske værtshus Hong Kong Bar, der har åbent døgnet rundt, modstår du alligevel og finder en båd, som tager dig på kanalrundfart.

Det er selvfølgelig ikke en almindelig kanalrundfart, du har valgt. Næææ, på denne her får man serveret tre velvoksne gin og tonics på en times sejlads.

Du skåler og vinker, mens professionelle folk fortæller dig om god gin og skøn tonic. Det er en dejlig båd, du er havnet på.

Københavns bedste restaurant
Du har fået rigeligt med flydende føde, men du har alligevel din mors stemme i baghovedet, der fortæller dig, at du skal huske at spise, når du drikker.

Heldigvis spotter du en pølsevogn, hvor du køber du franske hotdogs to-go, mens du bevæger dig mod metroen.
Du står af på Frederiksberg Station, hvorfra du følger menneskemængden ned til rådhuset. De skal det samme som dig.

Old Irish Pub lyder måske som et hyggested, hvor man kan få sig en lille Guiness. Virkeligheden er dog en anden, og efter et shot og en flaskeøl i baren finder du dig selv på dansegulvet med begge arme over hovedet.
Basarmen er gået på hæld, og det er du også. Du går hjem, fordi du tror, at det hjælper på dine tømmermænd. Du bliver klogere.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

CBS Sport drømmer videre i DBU Pokalen

Google skal måle luftkvaliteten