Foto: Kgs. Enghave Lokaludvalg
in

Elsker 😍

Musikbyen får Musikken tilbage

FLYTTET. Statuen ‘Musikken’, der før stod på Mozarts Plads er efter en renovering blevet genplaceret ved Wagnersvej.

MUSIKALSK: I flere år har Carl Bonnesens livlige og smukke statue ’Musikken’ været en fast beboer på den lille del af Mozarts Plads. I vinter trængte statuen af de tre spillende kvinder dog til et eftersyn, så den blev pillet ned. Spørgsmålet var dog nu, hvor den skulle hen og stå, når metrobyggeriet begynder på Mozarts Plads om ganske få uger.

En mere synlig placering

Svaret gemte sig i Kgs. Enghave Lokaludvalg, som foreslog Teknik- og Miljøforvaltningen, at statuen skulle flyttes til den grønne del af Wagnersvej tæt på Karens Minde, det fortæller lokaludvalgsmedlem Ann Vikkelsø:

»I lokaludvalget besluttede vi, at vi ville finde en ny egnet placering til statuen her i bydelen, fordi vi synes, den hører til i Musikbyen, og fordi den ikke bare måtte blive opmagasineret. I forvaltningen sagde de, at statuen skulle stå på et offentligt areal, og derfor foreslog vi denne fine grønne trekant, hvor jeg faktisk synes, den står meget bedre. Her er den meget mere synlig end den tidligere placering på den lille del af Mozarts Plads, hvor mange faktisk slet ikke lagde mærke til den,« siger hun.

Carl Bonnesen skabte ’Musikken’ i 1913, og den forestiller tre dansende, syngende og spillende kvinder. Én spiller på lyre, en anden slår på en tamburin og en tredje spiller på et trestrenget instrument.

Lokal glæde i Musikbyen

’Musikken’ er permanent udlånt af Ny Carlsbergs Glyptoteks samling, og den er en af de få københavnske statuer, der rent faktisk afbilleder kvinder. Der er da også udtrykt lokal tilfredshed med placeringen, fortæller Ann Vikkelsø:

»Nu har ’Musikken’ jo kun stået her i ganske kort tid, men jeg har allerede hørt mange positive reaktioner, og at folk håber, den bliver stående her,« siger hun.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

Benedicte Lorenzen

Om journalisten Benedicte Lorenzen

Jeg har skrevet lokale historier om stort og småt i København siden 2011, i de seneste to år er min vej dog oftest gået til Valby og Sydhavnen. Jeg søger altid efter den gode historie, så ligger du inde med et tip til sådan en, så tøv ikke med at kontakte mig.

FIF vandt sølv ved +33 kvindernes EM

Nu åbner byttestationen på Helga Larsens Plads