Der er røre i den ny kanalby i Sydhavnen. Teglværket bryder stilheden med madboder og fredagsbar. Strand.
in ,

På marked efter mad

Markeder med mad og råvarer er noget, mange af os forbinder med rejser sydpå. De senere år er sådanne markeder skudt op i København – igen, skal det lige tilføjes, da sådanne markeder også fandtes før i tiden, inden supermarkederne gjorde deres indtog.

De seneste fem-ti år er de for alvor vendt tilbage på en moderne måde tilpasset tidens søgen efter unikke råvarer og god smag med en historie bag.

Særligt om sommeren blomstrer disse markeder, selvom flere af dem er åbne hele året. Når det er varmt, længe lyst og folk har fri, er der bare flere kunder. Naturligvis. Her er et udvalg af madmarkederne i hovedstaden:

TORVEHALLERNE
Torvehallerne på Israels Plads i Indre By er beregnet til al slags vejr. De er nemlig indendørs i to store haller indviet i 2011 og har nok det største udvalg af markederne i København. Aktiviteterne bliver udvidet til de udendørs arealer om sommeren.

BONDENS MARKED
Bondens Marked på Sankt Jakobs Plads på Østerbro har efterhånden 11 år på bagen. Hver lørdag formiddag og eftermiddag året rundt sælger producenterne frugt, grønt, brød, øl, vin og most. Det er intimt, og der er god dialog med producenterne selv.

VERDENSHJØRNET
En flok tipi-telte under navnet Verdenshjørnet skød op i slutningen af 2016 på den såkaldte Skodagrund i Nordvest lige over for Nørrebro Station. Her er der især mad og drikke af et eksotisk tilsnit leveret fra såkaldte food trucks.

REFFEN
Det nyeste madmarked i København er på Refshaleøen, hvor Reffen åbnede her i foråret. Det afløser i øvrigt et tidligere madmarked, Copenhagen Street Food. Reffen har fokus på bæredygtighed, hvilket blandt andet betyder, at man skal spise sin mad med komposterbart service, og boderne er så vidt muligt bygget af genbrugsmaterialer.

TEGLVÆRKET
Teglværket (foto) lyder som noget gammel industri, men det er i stedet noget så sydlandsk som et madmarked kombineret med strand og bar, og det er et af de steder, som har lukket om vinteren. Det ligger på Teglholmsgade

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Tag madpakken med til et hemmeligt sted

FIF vandt sølv ved +33 kvindernes EM