Nu kommer der byttestation på den ellers halvkedelige Helga Larsens Plads. Den åbner med gøgl, musike og sjov for børn onsdag 20. juni kl 16-18. Arkivfoto
in

Elsker 😍

Nu åbner byttestationen på Helga Larsens Plads

Byttestation, hvor du kan aflevere tøj, bøger, spil og andre sager åbner på Helga Larsens Plads.

Af Jan Diament

Nu indvies Vanløses nye byttestation. Det sker onsdag 20. juni kl. 16-18, hvor der vil være taler, gøgl og musik.

Den placeres på Helga Larsens Plads, der har levet en hensygnende tilværelse, men som der i flere år har været planer om at omdanne til et grønt område med cafe, bordtennis, legeplads osv. Dette kunne måske være starten på mere liv på pladsen.

Til indvielsen vil der, som nævnt, være gøgl og musik, sjov for børn, og mulighed for at være blandt de første til at bytte i den nye byttestation og meget mere. Alt sammen i bæredygtighedens tegn.

I byttestationen kan du aflevere tøj, bøger, spil, værktøj, planter, eller hvad du nu har, og som du ikke længere har brug for, så andre kan få glæde af det. Samtidig kan du være heldig at finde netop dét, du selv går og mangler.

»Jeg håber, at rigtig mange vil være med til at sætte fokus på bæredygtighed og give nyt liv til de ting, de ikke længere bruger. Det er både miljøvenligt, og så er det helt gratis,« siger Bent Christensen, formand for Vanløse Lokaludvalg.

Visionen for byttestationen er at sætte fokus på medborgerskab og det at give til hinanden. At øge andelen af direkte genbrug af vanløseborgernes ting, så du og jeg bliver bedre til at bytte ting i stedet for at købe nyt. Og så er det helt gratis!

Der vil jævnligt blive ført tilsyn med byttestationen, og den vil være åben og tilgængelig 24 timer i døgnet.

Byttestationen har foreløbig fået tilladelse til at stå på helga Larsens Plads et år.


OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Christian Olsen

Om journalisten Christian Olsen

Jourhavende hos North Media Hovedstaden og journalist på City Avisen. Har beskæftiget sig med lokaljournalistik i København i en årrække. Skriver bl.a. om politik, trafik, byudvikling, kultur og byens liv.

Musikbyen får Musikken tilbage

Grisefest på Tustrupvej