Det hele blev markeret med en ordentlig fest, hvor der var helstegt pattegris på menuen. Privatfoto
in

Grisefest på Tustrupvej

I lørdags blev de grønne oaser langs Tustrupvej og Katrinedalsvej ved Vanløse station indviet med en stor grisefest afholdt af beboerne sammen med PKP Regnvandsteknik, der har udført de grønne projekter. Ud over helstegt pattegris var både sol, live musik og masser af godt humør.

Selv om mange nok primært betragter de grønne projekter som forskønnelse af bymidten, så er de også en vigtig del af byens skybrudssikring. For det regnvand fra tagene, der drikkes af planterne og nedsives til grundvandet, havner nemlig ikke i bydelens kældre under næste store skybrud.

Ifølge projektlederen, den lokale civilingeniør Kåre Press-Kristensen, så er projekterne også en personlig tilfredsstillelse.

»Jeg betragter egentligt mere mig selv som en grøn pirat end som ingeniør. Det er fantastisk at tage døde grus- og asfaltarealer og give dem tilbage til naturen ved at forvandle dem til grønne oaser,« siger Kåre Press-Kristensen, der har været projektleder på projekterne.

Projekterne udspringer af det arbejde med skybrudssikring, som Vanløse Lokaludvalg fik igangsat efter det store skybrud i 2011.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

Christian Olsen

Om journalisten Christian Olsen

Jourhavende hos North Media Hovedstaden og journalist på City Avisen. Har beskæftiget sig med lokaljournalistik i København i en årrække. Skriver bl.a. om politik, trafik, byudvikling, kultur og byens liv.

Nu åbner byttestationen på Helga Larsens Plads

Se VM-fodbold i byen