in

Gerningsmand til cykelhandler-røveri udleveres til Danmark

I dag bliver en medgerningsmand til et røveri af særlig grov beskaffenhed og forsøg på manddrab fremstillet i grundlovsforhør – i den såkaldte cykelhandler-sag, oplyser Københavns Politi.

Tidligere er en 18-årig mand fra Albanien dømt i samme sag. Han blev i Københavns Byret 16. februar i år idømt ubetinget fængsel i syv år samt udvist af Danmark for bestandig for røveri af særlig grov beskaffenhed og forsøg på manddrab mod en 70-årig cykelhandler i hans private hjem.

Den nu dømte forøvede det grove røveri og drabsforsøget sammen med en medgerningsmand – en 30-årig makedonsk statsborger, som altså nu er udleveret.  Denne makedonske medgerningsmand blev samme dag, som den 18-årige blev dømt, anholdt i Albanien på baggrund af en fængslingskendelse og international efterlysning fra Københavns Politi.

“Vi er glade for, at de albanske myndigheder nu har efterkommet vores ønske om at udlevere den efterlyste og nu anholdte makedoner,” siger efterforskningsleder fra Københavns Politi Hans Erik Raben i en pressemeddelelse fra politiet.

Senere i dag vil den anholdte 30-årige makedoner blive fremstillet i grundlovsforhør i København med krav om varetægtsfængsling.

Københavns Politi har på nuværende tidspunkt ikke yderligere oplysninger i sagen. Cykelhandler Hans “Købemand” Henriksen har tidligere til Østerbro Avis fortalt om det bestialske overfald på ham 27. februar i fjor, hvor han blev overrasket i sit hjem tidligt om morgenen.


OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

Ulven var løs i Fælledparken

FA 2000 snupper et år mere i Danmarksserien