Det grønne hegn forsvinder fra Rådhuspladsen. Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix

Nu forsvinder metrohegnet

RÅDHUSPLADSEN. Næste sommer åbner Cityringen, og nu begynder arbejdet med at få Rådhuspladsen til at ligne en plads igen.

CITYRINGEN: I de kommende uger fjernes det grønne hegn, der har omkranset metrobyggeriet på Rådhuspladsen. I første omgang erstattes hegnet af et trådhegn, der skal danne rammen om arbejdet med at indrette Rådhuspladsen og gøre klar til åbningen af Cityringen næste år.

På den nye Rådhuspladsen får Dragespringvandet en endnu mere prominent placering end tidligere, da det rykkes ind midt på pladsen.

En nyskabelse bliver en lille byskov bestående af 60 træer, der skal erstatte busholdepladsen for enden af Rådhuspladsen. Her vil byens cyklister blive ført ad en bred, dobbeltrettet cykelsti, der snor sig igennem en urban lund af løvtræer.

»I forbindelse med byggeriet af Cityringen er det vigtigt for os, at vi får leveret byens pladser og parker tilbage i fineste stand. Vi ved, at mange glæder sig til at få deres byrum tilbage, og derfor er det altid glædeligt, når endnu et grønt hegn forsvinder. Rådhuspladsen vil i fremtiden både være en central og betydningsfuld plads og også en stor station på de nye metrolinjer«, siger Rebekka Nymark, kundedirektør i Metroselskabet.

Desuden vil Rådhuspladsen også få med trapper og elevatorer ned til metroen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

50

Rasmus Bjerg vandt Teaterflisen 2018

Forestilling hylder fortiden og tror på fremtiden