in

Elsker 😍 Wow 🤩 Like 👍

VM-sang fra østerbroer: Ses vi igen?

Musik: Der behøver jo ikke kun være én VM-sang.

For nylig blev Thomas Helmigs »Hele Danmark op at stå« lanceret med landsholdet med på kor.

Jørgen Thomsen fra Thomas Laubs Gade har lavet sin egen alternative sang til slutrunden, som er blevet indspillet af folkemusikgruppen »Kragetæer«.

En sang som gør sig bemærket ved, at den hverken indeholder ordene »fodbold« eller »VM« og i øvrigt ikke kører på nogle nationale klichéer og referencer til nationalsange eller H.C. Andersens eventyr.

»Mit udgangspunkt er de mange aftener drenge og piger mødes på den lokale fodboldbane i Ølgod, eller for enden af en vej i Ballerup, eller på Lalandia, eller måske bare i skolegården i de lange sommeraftener,« fortæller Jørgen Thomsen og oplyser, at det også er en sang om kærlighed.

»Den første skrøbelige kærlighed, som måske forsvinder med aftenkulden, og når sæsonen er slut. Men som måske vil overleve vinteren og et gensyn. Sangen vil i hvert fald nære håbet om kærlighed som et større begreb,« siger han.

Jørgen Thomsen oplyser, at melodien er præget af tidlige sange som Lock Lomond, Should old acquaintance be forgot og You’ll never walk alone.

»Så der er ikke meget Helmig her, »konstaterer han. Sangen er lært og optaget live af gruppen Kragetæer ved en kaj i Sydhavnen en lun sommeraften.

Instrumenterne er bas, guitar og den meget sjældne drejelire.

Jørgen Thomsen har før gjort sig bemærket med sang og musik.

Han skrev Klimasangen i forbindelse med Klimakvarteret på Østerbro, som han selv bor i, og som han har været en af de aktive borgere til at præge. thof

Ses vi igen?

Dine øjne siger farvel,

mens lyset svinder hen,

en sommer er forbi

blade falder igen.

Snart binder frosten koldt

og sneen dækker hvidt

men i træers dybe skygge

drømmen lever frit.

 

Og på en dag, en forårsdag,

hvor himlen er høj og blå,

vil syrener atter blomstre,

og græsset dugvåd stå.

 

Nu slukker banens lys

natten er stille og dyb,

i sommer blev du min ven

– ses vi igen?

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

Lokalt talent får stor teaterpris

Lige ind i tv-studiet