Fællesbilledet er et opråb til politikerne fra borgerne på og naboerne til Frederiksborgvej, som mødtes mandag aften for at udveksle ideer til, hvordan vejen kan gøres mere attraktiv. Foto: Dan Møller.
in

Elsker 😍

Borgere vil have træer og sikre veje i Nordvest

FREDERIKSBORGVEJ. Trafik og asfalt er for dominerende på Frederiksborgvej i Nordvest. Det mener en gruppe borgere, som mødtes mandag aften for at give nogle bud på, hvordan vejen kan forbedres.

Af Simon Reenberg

sre@minby.dk

GADEKAMP: »Her på Frederiksborgvej er der i gennemsnit 150 meter mellem hvert vejtræ. Standarden for København er 30 meter, og på Frederiksberg er der i gennemsnit 15 mellem hvert vejtræ,« siger Mia Lykke.

Udregningen er lavet på baggrund af tal fra Københavns Kommune.

Mia Lykke er en af de borgere, der står foran Meny for at gøre opmærksom på, at Frederiksborgvej er blevet overset for længe.

»Jeg var i Hamborg, og så lagde jeg mærke til alle træerne, der var sprunget ud. Da jeg kom hjem til Frederiksborgvej, så jeg en vej, der var præget af asfalt og biler,« siger hun.

Det fik Mia Lykke til at kontakte Områdefornyelsen Nordvest, og mandag aften stod hun sammen med sine naboer for at råbe politikerne op, så der kan komme mere grønt på Frederiksborgvej.

»Der er brug for at skabe en ny gade, og der synes jeg, at træer kan være med til at gøre en forskel. Vejtræer er med til at sænke hastigheden og gøre bydelen mere attraktiv at slå sig ned i i stedet for bare at køre igennem,« siger Mia Lykke.

Hun står selv på Frederiksborgvej som træernes ambassadør, men det er ikke det eneste tema, som beboerne råber op om med deres aktion.

Flere områder langs Frederiksborgvej har været tynget af utryghed, og derfor håber beboerne også på mere belysning.

Utrygheden kommer ikke alene fra unge lømler, men også fra den heftige trafik på vejen. Særligt tre lyskryds håber beboerne på at få forbedret, så det er mere sikkert at sende børnene i skole, selvom de skal krydse Frederiksborgvej.

»Jeg cykler gennem byen hver dag, og jeg synes, Nordvest er overset. Der er et kæmpe potentiale. Alle mine naboer vil virkelig bydelen. Der er så mange med gode ideer, som gerne vil bakke op alle mulige initiativer,« siger Mia Lykke.

Hvorfor bliver Nordvest overset?

»Der er 1000 budgetønsker fra forskellige bydele. Det handler om, at beboerne skal råbe højt, og det gør de ikke altid i Nordvest. De har ikke altid overskud, og de ved måske ikke, hvordan man skal gøre det,« siger hun.

Borgerne håber, at politikerne vil tage deres tre ønsker fra Frederiksborgvej med, når der skal lægge budget for 2019.

»80 vejtræer, en trafikundersøgelse, forbedring af de tre kryds og bedre belysning er sat til mellem 10 og 12 millioner. Det er et lavt beløb i forhold til, hvad der er brugt på Amagerbrogade,« siger Mia Lykke.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Simon Reenberg

Om journalisten Simon Reenberg

Jeg er ansvarlig for minby.dk og Facebook-siden af samme navn. Har du et tip til en god historie i København, så skriv til mig på info@minby.dk.

Distortion forsvarer gadefesten

Lokale kræfter sikrer VM på storskærm på Nørrebro