Tema: in

Elsker 😍

Her kan du få femstjernet is

Tekst: Louise A. Poulsen

Is er trendy som aldrig før, og nye isbarer skyder op i byen. Her er fem, der har fået topkarakteren
fem stjerner af brugerne på Tripadvisor, og som måske er et besøg værd i varmen

Ismageriet, København S. og Søborg
Ismageriets historie går tilbage til 2005. Ejeren Kim var faldet for en gammel bagerforretning med funkisinteriør fra 1958 og åbnede Ismageriet på Kongelundsvej på Amager. Siden er Ismageriet flyttet for at få mere plads og har åbnet en filial i Søborg. Isen rører de i løbet af dagen, og råvarerne er gerne i sæson og lokale. Mælk og fløde er økologisk. Udvalget varierer, men blandt andet rabarbertrifli, espresso-honning og hvid chokolade-lakrids-citron er på repertoiret. ”Her får man bare is, som dengang man ku’ lave rigtig is. Lækkert og smagfuldt. Det er værd at stå i kø for,” skriver Carl N.

Rued Langgaards Vej 6E, 2300 København S, man-lør 9-23, søn 10-23
Søborg Hovedgade 34, 2870 Dyssegård, man-tors10-22, fre10-23, lør 09-23, søn 10-22

Olufs, Østerbro
Hvor de fleste isboder rører is til bæger og vaffel, har Olufs specialiseret sig i italienske ispinde. ”Hvor jeg bare ærger mig, at jeg ikke har været her noget før! Sikke en fantastisk lille sted med udsøgt smag!” skriver Lila_158 på Tripadvisor. Olufs selv udråber ispinden med lakridsis og citronchokolade til en klar favorit, men på det faste isskilt er også sorbeter og is med kaffe, hasselnød, vanilje og chokolade overtrukket med forskellige chokolader og drys. Derudover laver Olufs næsten hver dag nye slags is af økologisk mælk.

Olufsvej 6, 2100 København Ø, man-tirs lukket, ons-søn 12-19

Isoteket, Østerbro
Jeg er sikker på, at det er den bedste is, jeg nogensinde har smagt – ihhh det er stærkt vanedannende, skriver Annebet J om Isotekets is. Isoteket har hverken guf, flødeskum eller drys, men tilstræber den perfekte smag i isen. Isen er hjemmelavet og økologisk, og blandt smagene kan man finde hasselnød-bergamotte, citron-birkes, hindbær-vanilje, kokos-hibiscus og kanel-karamel – men ikke nødvendigvis på samme tid.

Bopa Plads, 2100 København Ø, dagligt 13.00-21.00

Østerberg Ice Cream
Østerberg Ice Cream vil tilbyde kunderne at smage nogle af alle de frugter, der findes ude i verden. Det har blandt andet givet is med tamarind, jackfruit, paan, mangosteen, soursop og red dragonfruit. Men også mere velkendte smage som lakrids, hyldeblomst, jordbær og brownie har fundet vej til disken. ”Der er absolut intet andet, der når dette produkt til sokkeholderne!!! Det må være den bedste og mest ægte isproduktion, jeg nogensinde har udsat mine smagsløg for!” skriver Niels Peter K. Bag foretagendet står Cathrine Østerberg, som har læst fødevarevidenskab og løbende holder kurser i at fremstille is.

Rosenvængets Allé 7C, 2100 København Ø, man-fre 12-21, lør-søn 11-21
Tullinsgade 25, 1618 København V

Kødbyens is
På Flæsketorvet i Kødbyen åbnede for to år siden en isbar med økologiske ispinde i tre størrelser. Nu er Riccos Kaffebar rykket ind i forlokalet og sælger isene. Ispindene kan også købes i butikker i og nord for København, blandt andet hos Løgismose og 38 Irma. Blandt årets smage er lakrids-gelato med citron og hvid chokolade, rabarber med hvid chokolade og krokant, ribssorbet med mørk chokolade og vegansk karamel-gelato med mørk chokolade og saltede mandler. ”Virkelig gode is, hvor man kan smage de gode råvarer! Endelig is, hvor der bruges kvalitetschokolade som overtræk,” skriver Do K om Kødbyens Is.

Flæsketorvet 43, 1711 København V, Riccos kaffebar 10-20 alle dage

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Drag Banko Extravaganza

Rasmus Bjerg vandt Teaterflisen 2018