Hvilken yderdør passer til dig og dit hus?

En dørmåtte, hvor der står ”velkommen”, kan være en sjov og anderledes måde at lade dine gæster vide, at de er velkomne i dit hjem.

Men en dørmåtte kan ikke sørge for en indbydende indgang alene, derfor spiller din yderdør eller hoveddør en stor rolle.

En flot yderdør gør meget for hele facaden af dit hus, og kan sørge for at udtrykket virker inviterende og stilrent. Samtidig skal din dør selvfølgelig også kunne klare mere praktiske ting, så som at holde varmen inde og kulden ude, samt sørge for at du ikke får uventet besøg eller indbrud. Der kan derfor være en del ting at overveje, når du skal ud og finde en ny yderdør eller hoveddør.

Så mange modeller kan der vælges mellem

Alt efter om du er på udkig efter en hoveddør, en yderdør eller en kælderdør, kan det variere, hvilken model og variant der er brug for. De har dog alle det til fælles, at det er døre som sørger for, at du kan komme ind i huset udefra. Udseendemæssigt kan det selvfølgelig også være, du har nogle specielle præferencer, derfor findes de fleste døre også i mange forskellige farver og materialer.

En variant der passer specielt godt til det danske vintervejr, er en pladedør, da den er opbygget af et isolerende materiale, der er omsluttet af to plader. En pladedør kan derfor hjælp dig med at spare lidt på varmeregningen, da kulde og vind har svært ved at trænge ind. Og den vil for eksempel være ideel at bruge som kælderdør. En dør der derimod ofte bruges som hoveddør, og derved også som den primære indgangsdør, er en facadedør. Den kan laves som dobbeltdør eller partier, og der kan tilføjes et eller flere sidepartier.

Derudover er der også døre, der kan bruges til lidt mere specifikke ting, som for eksempel halvdøre og terrassedøre. En halvdør bruges ofte i udehuse og sommerhuse, da de kan sørge for lidt ekstra luft i hjemmet, uden at åbne døren helt, og en terrassedør bruges selvfølgelig som udgang til terrassen.

Få en god pris og en god kvalitet

Du kan finde store sortimenter af døre online, og samtidig undersøge købs -og leveringsmulighederne. Blandt andet kan du finde billige hoveddøre og yderdøre af høj kvalitet via sparvinduer.dk, så du ikke behøver gå på kompromis med noget.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Kvinder som har fundet melodien

Storbyferie eller badeferie?