Kort: Teknik- og Miljøforvaltningen

Skal parkeringen tidsbegrænses?

BILKAOS. Presset på p-pladser i området omkring Valby Have og Forfatterkvarteret er så højt, at beboerforeninger og borgere har bedt Teknik- og Miljøforvaltingen om hjælp. Her foreslår man en tidsbegrænsning på tre timer i dagtimerne.

PARKERINGSFORSLAG: Mange københavnere med bil vil nok kunne nikke genkendende til irritationen over at måtte trille rundt og rundt i kvarteret for at finde en parkeringsplads, der aldrig synes at blive ledig.

For bilejende valbyborgere i områderne omkring Valby Have og Forfatterkvarteret er mangel på parkeringspladser blevet ekstra presserende, efter den gule parkeringszone blev indført i deres baghave i marts sidste år. Det har nemlig fået flere udefrakommende bilister til at stille bilen i det gratis område uden for betalingszonen.

Så svært er det blevet at komme af med bilen, at borgere og beboerforeninger i de berørte kvarterer har bedt Teknik- og Miljøforvaltingen om at indføre, tidsbegrænset parkering.

Bilerne kommer udefra

Centerchef i Center for Parkering, Jes Øksnebjerg, fortæller, at man godt er klar over parkeringsproblemerne:

»I Teknik- og Miljøforvaltningen overvåger vi parkeringspresset over hele byen, og når vi så får henvendelser fra borgere, beboerforeninger og andre, så sammenholder vi det med vores egne statistikker. I det her område af Valby, ser vi tydeligt det, vi kalder randzoneproblematik, som er den her forskydningsmekanisme, der sker, når vi indfører betalingszoner. Det betyder med andre ord, at bilister, der burde holde i gul zone, lige hopper over på den anden side, hvor det er gratis,« fortæller han.

Ser man på Teknik- og Miljøforvaltningens målinger i Valby Have og Forfatterkvarteret viser de, at parkeringsbelægningen er over 100 procent i store dele af området. Ligesom området har oplevet en stigning i parkerede biler i dagtimerne på 17 procent over de seneste tre år.

Forvaltningen vurderer, at en stor del af de parkerede biler tilhører udefrakommende, der blot parkerer og fortsætter videre ind mod byen.

Sæt bilen i tre timer

Det fik fredag Teknik- og Miljøforvaltningen til at sende et nyt parkeringsforslag i høring, hvor man foreslår, at der indføres tidsbegrænset parkering i et afgrænset område omkring Valby Have og Forfatterkvarteret. En tidsbegrænsning, der skal gælde i tre timer fra klokken 8.00-19.00 på hverdage.

»Vi foreslår nu, at man prøver at lave nogle tidsbegrænsede zoner, som gerne skulle gøre de her randzoneproblematikker så små som mulige. Det er dog alment kendt, og vi er helt opmærksomme på, at hver gang vi indfører parkeringszoner som dem her, så skubber det problemet videre. Vi forsøger dog at minimere det så godt, vi overhovedet kan,« lover centerchefen.

Gratis for beboere

Bor man i de udvalgte kvarterer, og har man bil eller motorcykel, vil man kunne få en gratis parkeringslicens, hvilket forvaltningen vil orientere om i den digitale postkasse. Ligeledes vil virksomheder med adresse i zonen kunne få licens til erhvervskøretøjer, der er tilknyttet virksomheden.

Jes Øksnebjerg forklarer, at politikerne har valgt den tidsbegrænsede parkering. Om der ved en senere lejlighed kommer en betalingsløsning må tiden vise. Det betyder, at man ikke kan betale sig fra at parkere ud over de tre timer, ligesom det heller ikke bliver muligt at købe gæstebilletter.

Skuffelse i lokaludvalget

I Valby Lokaludvalg undrer formand Michael Fjeldsøe sig over, at Teknik- og Miljøforvaltningen ikke har taget lokaludvalget med på råd, inden forslaget blev meldt ud:

»Jeg er overrasket over, at de pludselig sender sådan et forslag i høring. Parkering København har hele tiden sagt, at sådan noget skulle ske i dialog med lokaludvalget. Nu får vi åbenbart bare besked om, at de har sendt et forslag i høring, som de selv har fundet på, og det, synes jeg ærlig talt ikke, er i orden. Jeg kan ikke sige sig mere på nuværende tidspunkt,« siger Michael Fjeldsøe.

Forslaget om tre timers parkering i Valby Have og Forfatterkvarteret er nu i høring frem til 10. juli. Hvis ikke høringen giver anledning til at genoverveje beslutningen, bliver den tidsbegrænsede parkering indført ved årsskiftet.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Hvilken seng skal du vælge?

Fornyelse blomstrer i Folehaven