København Håndbolds adm. direktør Janni Møller Thomsen (t.h.) i selskab med holdleder Mie Albertsen. Foto: Dan Eugen Nielsen
in ,

»Nu kan vi kalde os for en vinderklub«

INTERVIEW. Adm. direktør Janni Møller Thomsen fortæller om betydningen af København Håndbolds DM-guld.

Af Bo Børresen

bob@minby.dk

HÅNDBOLD: Da København Håndbold forrige søndag sikrede sig klubbens første danske mesterskab i kvindehåndbold, var der langt mere end prestigens og medaljens karat til forskel på at vinde guld eller sølv. Frederiksberg-klubbens adm. direktør, Janni Møller Thomsen, siger:

»I København Håndbold dyrker vi vinderkulturen. Efter to gange sølv (DM 2017 og pokalturneringen 2017/18, red.) var vi i risikozonen for at få ry som de evige to’ere. Det betyder uendelig meget for vores selvopfattelse, at det endte med en guldmedalje i stedet for den tredje sølvmedalje i træk. Nu kan vi kalde os for en vinderklub.«

Uanset udfaldet af DM-finaleserien mod Odense Håndbold var København Håndbold sikret deltagelse i næste sæsons Champions League. Alligevel lægger Janni Møller Thomsen ikke skjul på, at det også kan have økonomiske fordele, at vinde DM-guld frem for -sølv:

»Det har altså bare en god effekt at kunne ringe til potentielle kunder og præsentere klubbens som dansk mester. Der ingen, der husker to’erne. Så vidt jeg ved, er vi hovedstadens eneste danske mester på tværs af idrætsgrene.«

Truppen er på plads

Ifølge Janni Møller Thomsen får det danske mesterskab ikke umiddelbart indflydelse på København Håndbolds trupsammensætning:

»Vi havde mere eller mindre næste sæsons trup på plads inden DM-finalerne, så det tror jeg ikke kommer til at gøre den store forskel.

Selvfølgelig er det et plus, når en international spiller kigger mod Danmark, at hun ved, at det er København Håndbold, der er danmarksmester. Qua vores deltagelse i Champions League kan man blive matchet på højeste niveau. Men det tæller altså mindst lige så meget, at hos os får man løn til tiden og en sundhedsstab, der er i top,« understeger København-direktøren.


OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Det rette sengetøj kan gøre underværker

2. Kapitel: Alene på livets rejse