Dommerpanelet overraskede Manne Gersby med meddelelsen om, at hans butik er Månedens Frederiksbergbutik. Og det blev til en hyggelig snak om at drive forretning og føre sin passion ud i livet. Fra venstre chefredaktør Jeanette Hougaard, souschef Tonny Lauritsen og mediekonsulent Hanne Krogh, der ønsker Manne Gersby tillykke. Foto: Martin Sørensen.
in ,

Elsker 😍 Like 👍

En drøm er gået i opfyldelse

MÅNEDENS BUTIK. Salg af lp’er, kassettebånd og legofigurer tilsat en charmerende, passioneret butiksindehaver – det trak stemmer hjem til Vinyltrolden, der er Månedens Frederiksbergbutik i maj.

AF JEANETTE HOUGAARD

jhg@minby.dk

OVERRASKELSE: »Det er virkelig rørende, at der er så mange, der går ind og stemmer på én. Det havde jeg slet ikke regnet med. Jeg har ikke ord for, hvad jeg skal sige, jeg er stadig lidt i chok over det,« lyder det fra en bevæget Manne Gersby, da han i fredags stod med blomster og et diplom, der sort på hvidt beskriver, hvorfor hans butik, Vinyltrolden, er kåret som Månedens Frederiksbergbutik:

Musikbutikken Vinyltrolden, Rolighedsvej 19, er kåret til Månedens Frederiksbergbutik for at levere en særlig god service og for at have en butik med et stort, flot udvalg, hvor kunderne betjenes af en smilende indehaver med stor ekspertviden.

Ordene her er et sammenkog af de mange kommentarer, som Vinyltroldens kunder har skrevet inde på Frederiksberg Bladets facebook-side for at bringe Vinyltrolden i spil som spidskandidat til Månedens Frederiksbergbutik.

Det er en konkurrence som Danske Bank på Gammel Kongevej og Frederiksberg Bladet har søsat for at sætte fokus på de gode historier fra byens butikker. Hver måned kåres en vinder og til december kåres Årets Frederiksbergbutik, som får 10.000 kroner.

Helt overvældende

Kundernes mange kommentarer og opbakning synes Manne Gerbys har været helt overvældende og et klart signal om, at han er på rette spor med butikken, hvor han sælger plader og kassettebånd (ja, kassettebånd er altså vendt tilbage).

»Det gør mig glad, det er fedt. De må godt kunne lide den måde, jeg driver butik på og måden, jeg behandler dem og sælger plader.«

Brænder for det specielle

Manne Gersby er i den grad indehaver af en specialbutik. Han har et stort netværk af små pladedistributører, og det er den hårde rockmusik som heavy metal, black metal og dødsmetal, Manne køber hjem og sætter på pladereolerne i den lille butik.

»Det er specielt og det nyder jeg virkelig. Der kommer nogle gange folk helt fra Norge for at handle hos mig – det er altså lidt sort,« griner Manne bag disken.

»Men det er fordi, det er rygtedes, at her ligger altså en butik, der har den vare og som heller ikke er særlig dyr. Jeg har noget, der er unikt og det lever jeg højt på. Jeg vil hellere tage det specielle ind og tage chancen med det end have alt det mainstream.«

Manne Gerby har også flere gang investeret lidt penge i unge bands, der vil udgive deres musik for første gang.

»Når der kommer unge bands, så har jeg sagt, at jeg er villig til at smide penge i deres musik. Jeg tager en chance og får mit logo på pladen og antal plader, jeg kan sælge her i butikken.«

Lever passionen ud

Nogle gange er det de svære ting i livet, der kommer til at strege det allervigtigste op. Det er også Manne Gersby historie. Manne Gersby er uddannet pædagog og været sat ud af spillet flere gange på grund af stress.

»Da jeg gik ned med stress, tænkte jeg, at det kan bare ikke være rigtigt. Så sagde min kone: Prøv at leve drømmen ud – og det gjorde jeg så. Jeg har altid gerne villet have en pladebutik, men de store pladebutikker har altid sagt: »Er du klar over hvad det kræver!« Men så for to år siden lukkede Rock Uglen inde i byen, fordi indehaveren gik på pension. Og så tænkte jeg – der skal være en metalbutik – det er nu, det skal være!

Ingen stress

Det er ikke noget, man bliver rig af. Det er noget man skal gøre, fordi man nyder det, og det gør jeg.

Jeg nyder at sidde hernede og sælge plader til mine kunder og sende plader ud til hele verden som jeg også gør. Det er min drøm, der er gået i opfyldelse. Jeg arbejder jo stort set døgnets 24 timer, for jeg er jo alene om det, men det er man bare nødt til at acceptere, når man har butik. Så længe jeg nyder det, så gør det ikke så meget. Jeg sidder her og hører musik, bestiller plader, sælger plader og drikker en sodavand med mine kunder og hygger mig – og ikke noget stress.«

Ny vinder i juni

Hvem skal være Månedens Frederiksbergbutik i juni?

Det kan du være med til at bestemme. Anbefal alle detailbutikker inden for Frederiksbergs kommunegrænse på Frederiksberg Bladets Face-bookside: facebook.com/frederiskbergbladet

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

Bo Børresen

Om journalisten Bo Børresen

Jeg har været journalist på en række københavnske lokalaviser siden 2001 og skrevet om stort og småt på Frederiksberg og i Valby og Sydhavnen.

Sommeren er lig med økomarked på Tingstedet

FIF-herrer nærmer sig Elitedivisionen