Foto: Facebook
in ,

Verdens venligste velkomst

NY I BYEN. En ren digital valbyomfavnelse mødte nytilflytter Mie Weidekamp, da hun i sidste uge valgte at række ud efter et lokalt netværk på Facebook.

FACEBOOKOMFAVNELSE: Da 27-årige Mie Weidekamp for få uger siden flyttede til Valby, var det uden meget kendskab til bydelen og uden netværk overhovedet. Og hvad gør man så?

Ja, Mie satte sin lid til, at de sociale medier ville leve op til sit navn. Hun meldte sig ind i Facebookgruppen ’Valby 2500 for os der holder af Valby’, hvor hun skrev følgende opslag:

En storm af invitationer

»Halløj jeg er lige flyttet til Valby, og nøj her er skønt! Men, jeg kender ingen mennesker her, så jeg tænkte, om der var nogle gode foreninger/grupper/klubber/hyggelige mennesker, der mødtes fra tid til anden? Jeg vil rigtig gerne udvide mit netværk, og min horisont, så endelig kom med inspiration. På forhånd tak.«

Og der gik ikke lang tid, før en velkomststorm væltede ind. Kommentarfeltet glødede med gode råd til frivillige foreninger som Valby Kino og Welcomehouse på Ottiliavej. Men også opfordringer til at mødes begyndte at strømme ind, som en bruger skrev:

»Hvis du interesser dig for bankohygge, vil jeg gerne tage dig med og giver gerne en cola på altanen en dag.«

Andre inviterede på øl, kaffe eller gåture i bydelen for nu at nævne et par af de mange opfordringer, der kom fra Valby til Mie Weidekamp.

Avisen tog kontakt til Mie en lille uge efter opslaget, og hun skrev denne besked til os:

»Jeg får stadig henvendelser i fra folk, der vil mødes og vise mig rundt og give en øl, og det er jo bare så fantastisk. Jeg er så overvældet, og jeg ved slet ikke, hvor jeg skal starte og slutte henne. Men jeg har allerede meldt mig til infomødet om frivillige til kinoen, hvilket jeg glæder mig meget til. Det kan godt blive lidt ensomt, når man lige er flyttet hertil, så det er smukt, at flere allerede har taget så godt i mod mig, selv om det stadig kun er på skrift, vi snakker sammen. Jeg håber, at jeg snart kan mødes med dem alle, gid der var flere timer i døgnet,« skriver hun.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Benedicte Lorenzen

Om journalisten Benedicte Lorenzen

Jeg har skrevet lokale historier om stort og småt i København siden 2011, i de seneste to år er min vej dog oftest gået til Valby og Sydhavnen. Jeg søger altid efter den gode historie, så ligger du inde med et tip til sådan en, så tøv ikke med at kontakte mig.

Fornyelse blomstrer i Folehaven

Sydhavnens stemmer taler til skoleelever