Maja Dyrehauge Gregersen er leder af fotofestivalen, der finder sted fra 7. juni frem til 17. juni, hvor der blandt andet i en hel containerby er store udstillinger. Foto: Martin Sørensen

Se det, du ikke normalt ser

Copenhagen Photofestival tager dig med til fotoudstillinger i hele byen. Hovedsædet er i Photo City på Gasværksgrunden, hvor den gamle transformerstation lægger krop til udstilling.

 

Af Anja Berth

abe@minby.dk

PHOTOCITY: »Når man kommer ud af sine vante rammer, bliver blikket udsat for noget nyt, og det bliver tvunget til at se ting på en ny måde.«

Vi står i den gamle transformerstation på Gasværksgrunden på Østerbro, hvor rå vægge med afskallet maling sender tankerne hen på industrikvarter i London eller New York.

Maja Dyrehauge Gregersen glæder sig. Hun er leder af Copenhagen Photofestival, og for anden gang skal hovedsædet være i tranformerstationen og i containere bag Østre Gasværk. En husmur i Nyborggade skal være lærred for film under festivalen.

»Det er fantastisk at få de her rammer, for på den måde kan vi også vise københavnere nogle historiske bygninger, der så er genstand for udstillinger,« siger Maja Dyrehauge Gregersen.

Superligaen i fotografi

Under festivalen kommer publikum til at møde superligaen inden for fotografer og fotos – og der er flere udstillinger med politisk budskab.

Maja Dyrehauge, 40 år, er leder af festivalen, uddannet cand. mag i dansk og kommunikation. Hun bor på Østerbro med sin mand og to børn og er hjemmevant i de rå kulisser bag Østre Gasværk.

»Jeg er megastolt over denne her containerby, som vi selv har bygget op fra bunden. Her har vi 11 udstillinger, blandt andet med Jan Grarup,« siger Maja Dyrehauge Gregersen.

Hun er ikke uddannet fotograf, men det gør hende, ifølge hende selv, egnet til at lede festivalen, fordi hun netop ser fotografier med almindelige menneskers øjne.

Få øjnene op for kunsten

Målet med fotofestivalen er at få københavnere til at få øjnene op for fotografiet og nogle af de bedste fotografer i verden.

»Det gode ved fotoudstillingen er at de fleste kan forholde sig til et foto – det kræver ingen forudsætninger at forstå det, og man kan få det ud af det, man vil,« siger Maja Dyrehauge Gregersen.

Hun har følgende anbefalinger:

»Tag ud på Reffen, det nye madmarked, hvor en fotoudstilling kan kombineres med lidt godt at spise. Ellers skal man besøge det nye Blox, hvor der er en spændende udstilling, og hvor man samtidig kan se bygningen.

I Carlsberg Byen er der virkelig mange udstillinger, og kører man videre på Vesterbro kan man i Kødbyen i Fotografisk Center opleve en fantastisk fotoudstilling.

Så skal man også tage en tur til Nordvest, hvor der er virkelig mange udstillinger. Og så selvfølgelig her i Photo City på Østerbro, hvor man kan se danske Jan Grarup,« siger Maja Dyrehauge Gregersen.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Charmerende kvindelig operaduo

Gør din terrasse klar til de varme temperaturer