Vesterbro festede igennem torsdag 31. maj, hvor de fleste gader var fyldt med mennesker og høj musik. Foto:Philip Davali/Ritzau Scanpix

Efter festen: Er Distortion for alle?

DISTORTION. Lokaludvalgsformand Thomas Egholm mener ikke, at distortion er en fest for de lokale på Vesterbro, men kun en arena for festen. Distortion mener, at festen hylder det gode lokale initiativ.

Af Anja Berth

abe@minby.dk

GADEFEST: Han var der ikke. Tog væk fra festen og ud af byen og valgte også at sove ude.

Thomas Egholm, formand for Vesterbro Lokaludvalg, var ikke med til Distortion, fordi han ikke følte, at det var en fest for ham.

»Jeg skulle noget andet, men jeg kunne have taget hjem og sove – og det gjorde jeg ikke, fordi jeg ikke følte, at det var en fest for mig. Jeg synes, at Distortion skulle tænke over, om det er en fest for alle og for de lokale på Vesterbro, eller blot dér, det afholdes,« siger Thomas Egholm.

Han understreger, at lokaludvalget ikke samlet har evalueret Distortion, og at det er hans egen holdning.

Gå på skift i bydelen

»Distortion burde gå på skift i alle bydelene, så det ikke kun er på Nørrebro og Vesterbro,« siger han.

I hans egen andelsforening på Vesterbro har de lavet hoveddøren om, så man ikke kan tisse ind i opgangen.

»Det er nok mest på grund af Distortion,« siger Thomas Egholm.

Generelt synes han, at der i år manglede en del oprydning, og tirsdag – fem dage efter Distortion konstaterede han, at der stadig ligger mange smadrede flasker rundt omkring.

»Det må vi tage med i vores evaluering, for det kan ikke være os, der skal rydde op,« siger Egholm.

Ikke foran folks hjem

Konservatives gruppeformand og medlem af teknik- og miljøudvalget, Jakob Næsager, er langt hen ad vejen enig med Thomas Egholm.

»Distortion er vokset ud over sine breder. Fra at være en lille gadefest er det blevet en stor folkefest med op mod 100.000 mennesker, og det kan ikke være rigtigt, at det skal foregå foran folks hoveddør eller soveværelse. København skal fungere i hverdagen,« siger Jakob Næsager, der dog stadig mener, at der skal gives tilladelse til Distortion.

»Hvis så mange mennesker synes det er en god idé, skal der også være plads til det, men det skal foregå et sted, hvor der ikke er naboer, for eksempel på Refshaleøen,« siger Jakob Næsager.

Kommunikationschef i Distortion, Mai Young Øvlisen tager kritikken til efterretning, men er ikke enig.

Hylde det gode initiativ

»Vi er på Vesterbro i samarbejde med lokalt forankrede aktører. Grundideen i Distortion er netop at hylde det lokale inititativ, den lokale vibe, subkulturen og det gode initiativ, der vokser i bydelen. Det er derfor, vi skal være på Nørrebro og Vesterbro, og vi er der for alle københavnere,« siger Mai Young Øvlisen.

Hun mener, at der bliver lavet arrangementer for alle under Distortion, og at Distortion netop er for alle.

»Vi havde akustisk koncert på Litauens Plads og gratis busser ud af byen i Dyrehaven, så der bliver taget hensyn til alle. Men magien i Distortion er netop, at den kiosk du normalt handler i, pludselig har fået en anden energi, fordi der er en koncert foran. Distortion er ligesom andre kulturarrangementer med til at hylde fællesskabet og byen, og vi gør meget ud af, at festen kun skal vare fra 16 til 22,« siger Mai Young Øvlisen.

På næste lokaludvalgsmøde onsdag 13. juni skal Vesterbro Lokaludvalg evaluere Distortion på Vesterbro.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Krigen om Fredens Havn

Hvilken seng skal du vælge?