René Høeg har præstekjolen i kufferten og glæder sig til at være præst i Sct. Matthæus Kirke. Han er født i Sønderjylland, men har taget uddannelse i København og Aarhus. Foto: Martin Sørensen
in

»Kirken er en pause i hverdagen«

NY PRÆST. Rene Høgh, 40 år, er ny sognepræst i Sct. Matthæus Kirke. Sønderjyden vil få flere vesterbroere til at gå i kirke ved at skabe arrangementer og give folk en pause i hverdagen uden pligter og stress.

Af Anja Berth

abe@minby.dk

Sct. Matthæus Kirke: Vi skal hele tiden præstere noget som mand, kone, far, mor eller menneske. Helst skal vi være medlem af bestyrelsen i ejerforeningen og gerne engagere os i børnene klub. Kirken kan være en pause i hverdagen, hvor man er mere end velkommen uden at skulle præstere andet end at være en del af fællesskabet.

Det siger 40-årige René Høeg, der er ny sognepræst i Sct. Matthæus Kirke.

Han er født og opvokset i Sønderjylland, hvor han også har været sognepræst i Klosterkirken i højskolebyen Rødding.

Steward og rejseleder

Interessen for teologi begyndte i kirkekoret, da han var ung, men der skulle nogle rejser med SAS, hvor han var steward og en karriere som rejseleder til blandt andet Jerusalem og Rom til, før han kastede sig over teologistudiet.

Som om otte års studier ikke rakte, valgte han for to år siden at tage uddannelsen som fagjournalist på Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus.

I maj tiltrådte han som sognepræst i Sct. Matthæus Kirke, hvor han har ansvaret for børne- og ungdomsafdelingen og skal være med til at udvikle babysang og stå for konfirmationer.

»I mange byer er de fleste kirkegængere ældre, men på Vesterbro er der så mange unge, og det er en udfordring for os at få dem i kirke. Jeg tror meget på samskabelse – at vi skal skabe kirken samme,« siger René Høeg.

Mere fællesskab

Han glæder sig til at arrangere aktiviteter og fællesskaber med vesterbroerne og tror på, at de syv vesterbrokirker tilsammen kan skabe forskellige kirkeaktiviteter, så alle får noget ud af det.

Han er ikke typen, der kunne finde på at bede folk om slukke mobiltelefonen i kirken, men han kunne ønske, at det var mere naturligt.

»Tænk, hvis vi sammen kunne sige, lad os nu slukke den telefon – det kunne jeg godt finde på at holde en prædiken om, men jeg ville aldrig løfte en pegefinger under en gudstjeneste, hvis nogen sad og sms’ede,« siger Rene Høeg.

René Høeg har i sine unge år haft pigekærester, men som cirka tyve-årig fandt han ud, at han var til mænd. I dag bor han med sin mand Søren i en lejlighed på Sønder Boulevard lige oven over Kihoskh.

»Der er rimelig meget gang i den på gaden især her om sommeren, men det er også fedt, at der er så meget liv – det glæder jeg mig over hver dag,« siger René Høeg.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

Anja Berth

Om journalisten Anja Berth

Jeg interesserer mig virkelig for det lokale

Fodboldbaner på Otto Busses Vej

Krigen om Fredens Havn