I årevis har der ligger bådvrag og skibe i Fredens Havn, der ligger i Erdkehlgraven. De blev erklæret ulovlige af Kystdirektoratet i 2015, men mange af vragene og bådene ligger der fortsat. Nu ønsker venstres Cecilia Lonning-Skovgaard en oprydning og beder forvaltningen søge midler til oprydning. Foto: Martin Sørensen
in

Like 👍

Krigen om Fredens Havn

Krig eller fred. Tilbage i 2015 konkluderede Kystdirektoratet, at bådene i Erdkehlgraven lå der ulovligt. Men de ligger der fortsat, og venstre ønsker en oprydning med det samme.

Af René Mølskov

rem@minby.dk

Bådplads: En del både flyder i vandoverfladen, mens andre ligger på bunden. Erdkehlgraven har i flere år fungeret som en lille uautoriseret havn, og bådene ligger der ulovligt.

City Avisen har tidligere skrevet om brugen af det, der også bliver kaldt ’Fredens Havn’, som ligger langs Refshalevej og minder om en maritim udgave af Christiania.

Søger pulje i staten

Blandt andet 2. september 2015, hvor avisen skrev, at Kystdirektoratet beordrede skibe og deres adgangsbroer fjernet. Senest i slutningen af september. I den mellemliggende periode på godt to et halvt år, er der imidlertid ikke sket meget på den front.

Det har fået venstres med Cecilia Lonning-Skovgaard i spidsen til at bede Teknik- og Miljøforvaltningen om at søge den pulje på 2,8 millioner kroner til fjernelse af herreløse skibsvrag, som Folketinget har afsat. I et skriftligt svar til avisen fortæller hun, at hun ikke er tilfreds med situationen.

»Det er i den grad utilfredsstillende, at der ikke for længst er blevet ryddet op i de mange både og skibsvrag, der ligger i Erdkehlgraven. De ligger der ulovligt og skæmmer et flot naturområde i byen, som københavnerne forventer, at vi passer ordentligt på,« lyder det.

Resten må de klare

Hun forventer dermed, at Københavns Kommune er i stand til at fjerne de skibsvrag, der ligger på bunden af Erdkelgraven.

»De resterende både i Erdkehlgraven er det Kystdirektoratets opgave at fjerne, og derfor opfordrer Venstre på det kraftigste Teknik- og Miljøforvaltningen til at lægge pres på Kystdirektoratet,« skriver hun yderligere og understreger, at det var direktoratet selv, der i 2015 konkluderede, at bådene i Erdkehlgraven lå der ulovligt.

»Så nu skal Kystdirektoratet altså gøre det, de er sat i verden for at gøre, nemlig rydde op,« lyder det fra Cecilia Lonning-Skovgaard.

Ulovligheder eller frihavn

BT skrev for nyligt om sagen, og her forklarede Kystdirektoratet, at der arbejdes på en fredelig løsning, før man rydder området for den ulovlige havn.

»Vi kan heller ikke udelukke, at vi kommer og fjerner det. Men udgangspunktet er, at de, der har etableret forholdene, også selv skal sørge for at få dem fjernet og betale regningen. Og det er det, vi arbejder på i første instans, så det ikke bliver skatteyderne, der skal betale regningen,« sagde Hans Erik Cutoi-Toft, der er områdechef i kystzoneforvaltningen i Kystdirektoratet, til BT.

Venstres Cecilia Lonning-SKovgaard ønsker imidlertid handling med det samme.

»Vi skal simpelthen komme ulovlighederne til livs, så københavnerne kan få deres skønne naturområde tilbage.«

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

René Mølskov

Om journalisten René Mølskov

Journalist med ansvar for Vesterbro Bladet. Jeg har en forkærlighed for lokale nyheder, politik og features. Jeg tror på, at Vesterbro Bladet kan gøre en stor forskel i bydelen. Kontakt mig altid gerne med tip om stort som småt.

»Kirken er en pause i hverdagen«

Efter festen: Er Distortion for alle?