I det økologiske supermarked, Nemøko, vil der ifølge indehaveren være alle de varer, som en almindelig familie har brug for i dagligdagen. Foto: Martin Sørensen.
in

Sur 😠 Ked 😭 Elsker 😍 Like 👍

Nyt øko-supermarked åbner i Blågårdsgade

ØKOLOGISK. To nye købmænd vil gøre det let at handle økologisk på Nørrebro.

Nyt: Fra Falster til Nørrebro. Fadi Muhiddine har sammen med sin kone Trine flyttet deres økologiske supermarked, Nemøko, fra Falster til Blågårdsgade på Nørrebro.

»Vi havde det rigtig godt på Falster, men vi har altid drømt om at have butikken i København. Jeg kan godt lide Nørrebro, og jeg tror, der er et stort potentiale,« siger Fadi Muhiddine, der selv har boet på Nørrebro i mange år.

Noget kunne tyde på, at købmanden har ret. Ifølge Danmarks Statistik udgør økologiske varer over ti procent af de samlede indkøb i København, mens det for det øvrige Sjælland og Lolland Falster ligger på 7,1 procent. Kigger man på de københavnske bydele viser tal for Coop Analyse, at 28 procent af varerne på Nørrebro er økologiske. Det er på niveau med Vesterbro og Østerbro.

Vi savnede nem økologi

Ideen om et rent økologisk supermarked kom, efter at parret havde være i Tyskland.

»Vi har været ramt af, at vi altid måtte gå flere steder hen for at få vores økologiske varer. På en tur til Tyskland, oplevede vi supermarkeder, hvor alt var økologisk, og det var bare lettere, at man kunne tage ting ned fra hylderne uden at tænke over det,« siger Fadi Muhiddine.

Han glæder sig over, at de etablerede supermarkeder på Nørrebro får flere og flere økologiske varer i butikkerne. Alligevel mener han, at Nemøko har en plads i bydelen.

»De andre gør det godt, men hos os er alt økologi, og vi har kendskab til alle de varer, vi sælger. Vi ved, hvad der i, og vi ved, hvordan det smager. Det giver en god oplevelse for kunderne,« siger han.

Fadi og Trine Muhiddine kommer til at have 2600 forskellige økologiske varer på deres 143 kvadratmeter i Blågårdsgade, som de åbner lørdag den 9. juni klokken 10.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Simon Reenberg

Om journalisten Simon Reenberg

Jeg er ansvarlig for minby.dk og Facebook-siden af samme navn. Har du et tip til en god historie i København, så skriv til mig på info@minby.dk.

Cafe for psykisk sårbare lukker

Flere piger bliver HPV-vaccineret