Hugin Ravn er 18 år og læser til eventtekniker. Han er i gang med at ordne lyset til den opsætning, der skal være ved den officielle åbning. Foto: Simon Reenberg
in

Erhvervsskoleelever rykker ind i Nordvest

HÅB. Next udvider og kommer nu også til at rumme de kreative erhvervsuddannelser på adressen i Nordvest. Direktøren i Next håber, at samlingen af erhvervsuddannelserne vil skabe et bedre studiemiljø.

Af Simon Reenberg

sre@minby.dk

SAMLING: I morgen bliver det nye Next officielt indviet. I den gamle tømrerhal skal der fremadrettet være fotografer, film- og tv-produktionsteknikere og teater-, event- og av-tekniker.

De skal sammen med skolens nuværende uddannelser danne rammen om en institution med hele paletten af erhvervsuddannelser.

»Vi har været præget af en siletankegang, hvor hver uddannelse var for sig. Nu bringer vi dem tættere på hinanden, så de kan nyde godt af hinandens kompetencer og remedier,« siger Ole Heinager, der er direktør i Next, som i dag huser alle de klassiske håndværksfag plus en frisørskole, som er på vej.

Nørrebro Nordvest er hipt

Next har sagt farvel til lokalerne i Kastrup for at samle alle uddannelserne på et sted, i Nordvest lige ved Nørrebro Station.

»Unge mennesker vil bo i byen. Det er en ungdomskultur, og det er mere hipt med Nørrebro og Nordvest, hvor der er et stort ungdomsmiljø i forvejen,« siger direktøren.

Det er dog ikke kun beliggenheden, som skal bidrage til at tiltrække endnu flere elever til erhvervsuddannelserne i Nordvest.

»Vi har tidligere været for dårlige til at lave det fede studiemiljø, som mange gymnasier har, men ved at samle de klassiske uddannelser med de nye kreative, kan vi også vise de kommende elever, at en erhvervsuddannelse er mange flere ting, end de fleste ved,« siger Ole Heinager.

Samarbejde giver erfaring

De nye uddannelser på matriklen er reguleret af kvoter, fordi der er langt flere, der søger, end hvad der behov for på arbejdsmarkedet. På Film- og tv-produktionsteknikeruddannelsen bliver der eksempelvis kun optaget 30 af de 180 ansøgere.

De tre uddannelser kommer fra en masse kvadratmeter på Amager, men ifølge uddannelsesleder på de kreative erhvervsuddannelser Birgitte Høygaard Larsen er det en fordel, at de forskellige uddannelser nu kan arbejde tættere.

»Det giver rigtig god mening, at de lærer at samarbejde mere på tværs af uddannelserne. Det giver dem nye ideer og masser af praktisk erfaring,« siger hun, og henviser blandt andet til, at frisører kan style de skuespillere, der skal på scenen, når en teater-, event- og av-tekniker laver en opsætning.

I skolens nye bygninger er der både mørkekamre til fotograferne, og lydrum til lydteknikerne.

Nogle håndværkere er ved at lægge sidste hånd på biografen, som skal fyldes med gamle stole, der tidligere har stået på Falkoner Teatret.

»Hele denne her hal er bygget op i tæt dialog med underviserne, og det betyder rigtig meget, fordi de ved, hvordan rummene kan bruges på tværs af uddannelserne,« siger Birgitte Høygaard Larsen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

Simon Reenberg

Om journalisten Simon Reenberg

Jeg er ansvarlig for minby.dk og Facebook-siden af samme navn. Har du et tip til en god historie i København, så skriv til mig på info@minby.dk.

Flere piger bliver HPV-vaccineret

Alle kan da tegne – kan de ikke?