Nyd udsigten og udsynet gennem nye vinduer

Dine vinduer er din mulighed for at se ud på omverden indefra, og samtidig er de også det, der er med til at give din bolig karakter. Når du skal finde nye vinduer til din bolig, er der imidlertid mange ting, du skal tænke over – blandt andet i forhold til holdbarhed, tyverisikring og det arkitektoniske udtryk. Så du kan sikre dig, at du køber vinduer, der passer præcis til dig og din bolig.

Find den rigtige model og det rigtige udseende

Hvis du vælger vinduer, der ikke stemmer overens med den stil dit hus ellers er holdt i, kan udtrykket godt gå hen og blive lidt rodet. Derfor er det noget af det første, du kan sørge for – altså at finde en variant, som går godt i spænd med resten af husets facade og døre. Når det er gjort, kan du tænke på de mere praktiske aspekter. For eksempel på sikkerhed, hvilken retning vinduerne skal kunne åbnes i, og om de skal være energirigtige. Samtidig kan der også tages højde for, om de skal være nemme at rengøre og vedligeholde.

Nogle af de modeller, der findes, kan bruges flere steder på huset, hvor andre næsten kun passer til ét bestemt sted. For eksempel bliver ovenlysvinduer ofte kun monteret i skrå tagflader, og trekantede skråvinduer bliver ofte kun monteret i forbindelse med andre vinduespartier eller glasvægge. De modeller, som er mere alsidige, og kan bruges i stort set alle rum og på alle etager, kan blandt andet være vinduer som de topstyrede og dreje-kip vinduer. Topstyrede vinduer er kendetegnet ved, at bunden af vinduet glider udad, og toppen glider indad, når det åbnes. Dreje-kip vinduer kan både åbnes ved at dreje vinduet og ved at kippe det. Disse to er dog kun et uddrag af et væld af varianter.

Bliv klogere

Du kan læse mere information og se store sortimenter af vinduer online, så du nemt kan finde ud af, hvilke du foretrækker. Blandt andet kan du købe dine nye vinduer hos Sparvinduer, der også har den service, at de står til rådighed med råd og vejledning, hvis du skulle få brug for det.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Lad ikke ømme fødder stoppe dig fra at tage på eventyr i sommervarmen

Er du klar til studiestart?