Nycirkus er kommet til bydelen

ARTISTERIER. Et kæmpe, absurd, højtflyvende og teltindpakkede univers flytter ind i Slusens Bådbyggeri, når de to nycirkuskompagnier ‘Glimt’ og ‘TinTanCompany’ inviterer til en oplevelse af de anderledes med to nye forestillinger.

Af Benedicte Lorenzen

belo@minby.dk

NYCIRKUS: Fra 31. maj – 3. juni forvandler nogle af nordens dygtigste artister Sydhavnen til et mekka for nycirkus, når to kompagnier indtager Slusen under CPH:Stage og Metropolis.

Bag nycirkus på havnen står kompagnierne ’Glimt’ og ’TinCanCompany’, som er klar til at indtage Sydhavnen med deres to nye forestillinger ’opHAV’ og ’Planck’. Opførelserne ved Slusen er blevet til i samarbejde med Slusens Bådbyggeri, som ligger grund og kran til projektet.

I løbet af fire dage kan publikum opleve de dygtige nycirkusartister i aktion. Man får mulighed for at se voldsom akrobatik, levende objekter, elegant linedans og artister der balancerer og flyver og forvandler havnekajen til et svirrende samlingspunkt.

Dansk nycirkus netop nu

Lars Lindegaard Gregersen, den ene af GLiMTs kunstneriske ledere og instruktør af ’opHAV’, fortæller:

»Vi glæder os til at give publikum nogle helt særlige oplevelser. Det her er to vidt forskellige forestillinger, som på hver deres måde er med til at vise, hvad der rører sig lige nu i dansk nycirkus. Om det så er udenfor i en kran eller indenfor i et lille cirkustelt,« siger han i en pressemeddelelse.

TinTanCompanys ene kunstneriske leder, Rune Vadstrøm Andersen, uddyber:

»Nycirkusgenrens store styrke er, at den formår at forene det folkelige med det elitære. Som publikum til ’Planck’ og ’opHAV’ vil man blive udsat for vild og kompromisløs scenekunst, men lige under overfladen ligger der en livsbekræftende leg med liv og død. Det er alment menneskeligt og taler til alle, uanset om du vælger at lægge vejen forbi Slusen, fordi det er cirkus, eller fordi det er ny,« siger han.

Mellem forestillingerne er der mulighed for at nyde byens bedste udsigt med en kold drink i hånden på den nyåbnede Café Slusen på havnekajen.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

»Vi opfører os tarveligt, når vi ikke kan tage imod flygtninge«

Sol på bagsiden af en hård opvækst